Contribuïm a construir una ciutat més sostenible amb cinc activitats familiars

16/09/2022 - 13:40 h

Netejar la platja, formar-nos en educació ambiental, conscienciar-nos sobre les conseqüències de la pesca, conèixer algunes solucions urbanístiques sostenibles de la ciutat i descobrir des de dins com funcionen els serveis de transport de Barcelona. Aquestes són les propostes que us fem per aquest cap de setmana, que enceta la Setmana Europea de la Mobilitat i el Dia sense Cotxes. Ens movem cap a una ciutat cada dia més sostenible i us convidem a sumar-vos-hi!

1. World clean up day, al Centre de la Platja

Barcelona se suma el proper 17 de setembre a la celebració del Dia Mundial de la Neteja i anima tots els ciutadans i ciutadanes a participar en una jornada que té un clar objectiu: conscienciar sobre la necessitat d’avançar cap a un planeta més sostenible. Per això, us proposem un matí en què unirem esforços per recollir els residus de la platja, però també podrem assistir a xerrades, projeccions i altres activitats. El World Clean Up Day és una iniciativa que agrupa milions de voluntaris, governs i organitzacions de 191 països per afrontar el problema global dels residus a tot el planeta. Ens ajudeu?

Dissabte 17 de setembre, de 8 a 14 hores.

Més informació.

2. Aula Ambiental Bosc Turull: portes obertes

Coneixeu l’Aula Ambiental Bosc Turull? Voleu saber tot el que us pot oferir aquest espai? Doncs aprofiteu aquesta jornada de portes obertes, en què a través d’una visita guiada descobrireu els diferents racons del bosc, el funcionament de l’equipament i les diferents maneres de participar-hi. Només us avançarem que es tracta d’un espai municipal de referència en la promoció de l’educació ambiental i la sostenibilitat. Per això, hi podeu trobar activitats com ara un curs d’iniciació al món dels bolets, una sortida per trobar ratpenats, un taller per elaborar xocolata de garrofa o sessions de contacontes per als més petits. No teniu curiositat per saber-ne més?

Dissabte 17 de setembre, a les 11.30 hores.

Activitat gratuïta. Inscripció prèvia a aula@boscturull.cat (especificant noms, adreça electrònica i telèfon de contacte) o al 932133945.

Més informació: http://www.boscturull.cat/

3. Inauguració de l’exposició ‘Estem en guerra amb el mar’, al Centre de la Platja

Les autores de l’exposició Estem en Guerra amb el mar del Grup de Participació Social (GPS) de la Fundació Adsis ens conviden a reflexionar sobre la pesca als oceans i la seva repercussió. També es projectarà el documental Seaspiracy, que ha inspirat la mostra. Una pel·lícula del cineasta Ali Tabarzi, en la qual investiga quina és la repercussió del consum d’éssers marins als oceans de tot el món i destapa quins són els interessos que hi ha darrere.

Diumenge 18 de setembre, de 10.30 a 13 hores.

Més informació.

4. Ruta per descobrir la sostenibilitat del Parc de les Glòries

Recorrerem els diferents espais, centrant-nos en totes aquelles solucions urbanístiques sostenibles que s’han implementat en la transformació d’aquesta zona emblemàtica de la ciutat. Tot passejant, coneixerem, entre d’altres, els sistemes urbans de drenatge sostenible per tal d’estalviar aigua, les solucions energètiques aplicades com el paviment solar, els nodes de biodiversitat que milloren la connectivitat de l’eix verd Sagrera-Ciutadella i les millores en mobilitat. Punt de trobada: La Gran Clariana

Diumenge 18 de setembre, de’11 a 12 hores.

Cal inscripció prèvia.

Més informació: https://ajuntament.barcelona.cat/lafabricadelsol/inscripcions/ruta-descobrir-la-sostenibilitat-del-parc-de-les-glories-2

5. Com funcionen els transports de Barcelona?

Com es reparen els trens del metro? I els autobusos? On es guarden els combois del TRAM? Com es pot aprendre a ser maquinista de tren? Com es controla el trànsit i els túnels de la ciutat? En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat i el Dia sense Cotxes, els equipaments i serveis de transport de la ciutat obren les portes perquè puguem conèixer des de dins com funcionen. Dissabte 17 i diumenge 18 de setembre.

Cal inscripció prèvia a cadascuna de les activitats programades.

Més informació: https://www.barcelona.cat/mobilitat/ca/actualitat-i-recursos/setmana-de-la-mobilitat/com-funcionen-transports