- Inici
- / Últimes notícies
- / Actualitat
- / Neix l’AMBici, el servei de bicing metropolità. Com serà?
Neix l’AMBici, el servei de bicing metropolità. Com serà?
25/10/2022 - 12:41 h
El nou servei metropolità de bicicleta compartida es posarà en marxa a principis del 2023 a Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Cornellà de Llobregat i, en els tres mesos posteriors, a 12 municipis més. Serà una opció més de transport sostenible per a l’àrea metropolitana. L’AMBici disposarà de 2.600 bicicletes elèctriques de darrera generació, 236 estacions d’ancoratge i un abonament inicial de 25 euros anuals el 2023. Donarà servei a gairebé 1,2 milions de ciutadans i es crearà un abonament metropolità integrat amb el servei de Bicing.
En quins municipis estarà disponible el servei de l’AMBici?
- l’Hospitalet de Llobregat
- Badalona
- Cornellà de Llobregat
- Santa Coloma de Gramanet
- el Prat de Llobregat
- Esplugues de Llobregat
- Sant Feliu de Llobregat
- Sant Adrià del Besòs
- Sant Joan Despí
- Sant Just Desvern
- Molins de Rei
- Sant Boi de Llobregat
- Viladecans
- Gavà
- Castelldefels
Com seran les bicicletes de l’AMBici?
Es posaran a disposició de la ciutadania 2.600 bicicletes elèctriques al cent per cent i d’última generació, el model e-SMARTbike 2.0, amb un motor central a la part més baixa de la bicicleta. Tindrà una pantalla integrada on visualitzar el nivell de càrrega, i es podrà activar o apagar l’assistència del motor elèctric. El motor elèctric deixarà de funcionar als 25 km/h, així com quan l’usuari freni la bicicleta.
Des d’una aplicació l’usuari podrà activar o desactivar el motor elèctric quan reservi la bici, faci una pausa o ancori la bicicleta en una estació d’estacionament. Les bicicletes disposaran també d’un servei de geolocalització.
Quantes estacions d’ancoratge hi haurà?
S’instal·laran 236 estacions d’estacionament, seran modulars i la meitat disposarà de recàrrega elèctrica i estaran ubicades al costat d’altres estacions de transport públic.
Quant valdrà l’abonament de l’AMBici?
El 2023, l’abonament anual costarà 25 euros anuals i permetrà circular 30 minuts gratuïts amb la bicicleta del servei de l’AMBici. Després de la primera mitja hora gratuïta, amb l’abonament el cost serà de 0,50 euros cada 30 minuts.
A partir del 2024, l’abonament costarà 40 euros anuals i permetrà circular els primers 30 minuts amb un cost de 0,15 euros. Els 30 minuts posteriors costaran 0,50 euros.
L’AMBici serà compatible amb el servei de Bicing?
Es crearà un abonament metropolità integrat amb els dos serveis, que oscil·larà entre els 53 i els 65 euros anuals.
Per integrar els dos serveis, s’instal·laran estacions de pont o de transferència a les zones limítrofes de Barcelona amb els municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramanet. D’entrada hi haurà set estacions pont o de transferència a:
- Barcelona – Sant Adrià del Besòs, Campus UPC – Diagonal Besòs
- Barcelona – Sant Adrià del Besòs, la Pau
- Barcelona – Santa Coloma de Gramenet, Baró de Viver
- Barcelona – Esplugues, Zona Universitària
- Barcelona – Hospitalet de Llobregat, Ciutat de la Justícia
- Barcelona – Hospitalet de Llobregat, Riera Blanca
- Barcelona – Hospitalet de Llobregat, Collblanc
Un projecte amb els fons Next Generation
El servei AMBici, creat per l’AMB, el gestionarà Transports Metropolitans de Barcelona. És un projecte cofinançat amb 7 milions d’euros del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.