- Inici
- / Últimes notícies
- / Actualitat
- / Mobilitat a peu: inclusiva i segura
Mobilitat a peu: inclusiva i segura
08/03/2023 - 11:35 h
La mobilitat a peu és la temàtica que abordarà la propera sessió dels Barcelona Mobility Dialogues que organitza l'Ajuntament de Barcelona conjuntament amb IESE Business School. Serà el 16 de març a les 10.00 hores a IESE.
Cada dia, a Barcelona, fem al voltant de 2,5 milions de desplaçaments a peu, el què representa més del 30% del total de desplaçaments de la ciutat. Anar a peu és una activitat quotidiana molt beneficiosa per la nostra salut, i a la vegada, la manera de desplaçar-nos més econòmica, eficient, equitativa i zero contaminant.
La ciutat té entre les seus objectius guanyar espai per al vianant i aconseguir que la mobilitat a peu sigui inclusiva i segura. Per això fomenta la pacificació del trànsit i augmenta la superfície segura per als vianants a fi de millorar la seguretat, la qualitat de l’aire, la salut i la convivència. Alhora, busca garantir l’accessibilitat dels seus carrers i espais públics, fent-la una ciutat amable per als i les vianants de totes les edats, gènere i condicions físiques.
Cinquena sessió dels Mobility Dialogues
La mobilitat a peu serà el centre del debat de la cinquena sessió dels Barcelona Mobility Dialogues, un espai per al debat i la reflexió al voltant de la mobilitat urbana que organitzen mensualment la gerència de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona i el centre d’investigació PPP for Cities de IESE.
La sessió tindrà lloc el proper 16 de març a les 10.00 hores a IESE i, des de la gerència de mobilitat i infraestructures ,s’explicaran les principals actuacions que la ciutat està duent a terme per promoure una mobilitat activa, inclusiva i segura.
També comptarem amb París com a ciutat convidada per explicar quines actuacions s’estan fent també en aquest sentit, així com amb Mariola Panzuela de la xarxa de ciutats C40 que aportarà també què estan fent les ciutats d’arreu del món. I escoltarem exemples concrets d’entitats i projectes com Catalunya Camina, ECOM o Equal Saree amb qui tractarem la temàtica des de la perspectiva del gènere, la diversitat funcional, entre altres.