En marxa la reforma del Centre Municipal de Vela, al Port Olímpic

14/06/2023 - 14:43 h

Aquest mes de juny han començat els treballs que permetran renovar completament l’espai. Les obres s'emmarquen en el projecte de transformació del Port Olímpic i s’afegeixen al seguit de treballs que actualment es troben en curs amb l'horitzó de la celebració de la Copa Amèrica de Vela a la ciutat.

La reforma incrementa l’oferta de serveis per apropar la nàutica a la ciutadania i aplicar-hi criteris d’eficiència, sostenibilitat i accessibilitat. A banda de la millora de les instal·lacions, es construirà una nova sala polivalent, concebuda com un espai diàfan, adaptable a les necessitats de les persones usuàries del Port Olímpic: el Centre Municipal de Vela (CMV).

La rehabilitació també inclou la reparació de les diferents patologies aparegudes al llarg dels anys —com són la carbonatació del formigó i les filtracions d’aigua produïdes tant per les claraboies com per les juntes de dilatació del mateix edifici—, així com la reforma integral dels vestidors, l’hangar i el gimnàs.

Trenta anys apropant la nàutica a la ciutat

El CMV va néixer l’any 1992 com a part de l’equipament esportiu construït amb motiu dels Jocs Olímpics. Des del 2012 ha crescut com a centre nàutic i ha incorporat noves activitats com el surf de rem, el caiac i el submarinisme.

S’adreça a tots els públics, tant a particulars, empreses i entitats com a centres educatius. Actualment l’usen al voltant de divuit mil persones i més de cent mil escolars han practicat vela a l’escola que gestiona la Federació Catalana de Vela.