Obres d’execució del carril bici al passeig Maragall

20/06/2023 - 12:00 h

Aquesta setmana s’inicien les obres per implantar dos carrils bici unidireccionals, a tocar de la vorera, per a cada sentit de la circulació, al passeig Maragall.

A més, al carrer Rosselló es defineix un carril bici unidireccional i segregat a tocar de la vorera, a l’esquerra de la circulació. Tant aquest carril com els del passeig Maragall enllaçaran amb el que s’està executant al carrer del Freser.

Els primers treballs que s’executaran són la implantació de les plataformes de bus al passeig Maragall. Després es faran els treballs de canalitzacions per a semàfors, de fresat i d’aglomerat del paviment del carril bici, treballs de pintura i la col·locació de peces separadores i pilones.

El dijous 29 de juny, el divendres 30 i el diumenge 2 de juliol hi haurà afectacions al trànsit que seran degudament senyalitzades. A més, del 3 al 14 de juliol es col·locaran els separadors i això provocarà l’ocupació del carril bici i del carril de circulació adjacent, però aquestes tasques es faran en les hores de menys trànsit. Tanmateix, no es treballarà de forma simultània en els dos sentits de circulació del passeig Maragall a la mateixa alçada i, per tant, sempre que s’afecti un sentit, el sentit contrari estarà habilitat amb dos carrils de circulació com a mínim.

Alguns d’aquests treballs caldrà fer-los en cap de setmana o en horari nocturn. A més, hi haurà aquestes afectacions a les parades de bus:

  • Anul·lació de la parada del passeig Maragall amb Indústria 1305 (busos 47, 19, D50 i 191, N1 i N4) i del passeig Maragall amb Trinxat 1008 (V25, 47, 19, D50, N1 i N4) del 12 al 22 de juny. S’habilita una parada provisional entre les dues a l’alçada del passeig Maragall amb passatge d’Aloi.
  • Anul·lació parada del passeig Maragall amb Xiprer 1660 (busos D50, 19, 47 i N1 i N4) del 22 al 29 de juny. S’habilita una nova parada uns metres més enllà al passeig Maragall entre el carrers del Xiprer i l’Escornalbou.

Es prendran les mesures necessàries per minimitzar les molèsties al veïnat.