II Jornada Observatori Ambiental Litoral Besòs (OAB) - Biodiversitat

17/10/2023 - 11:38 h

Parcs i jardins estarà present en una ponència, de la mà d'Octavi Borruel, del Programa de Biodiversitat de l'Institut, centrada en el Pla Natura Barcelona i en la conservació i millora de la biodiversitat urbana.

El proper 24 d’octubre se celebra la segona edició de la Jornada Observatori Ambiental Litoral Besòs (OAB), centrada en la biodiversitat d’aquest entorn, al Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

La trobada posarà de relleu l’any de funcionament de l’Observatori, amb diverses ponències entorn el marc europeu i català de la biodiversitat; el binomi biodiversitat i salut i com transmetre la connexió amb la natura a la ciutadania.

L’Institut Municipal de Parcs i jardins estarà present en una ponència per presentar el Pla Natura Barcelona, centrant-se en la conservació i millora de la biodiversitat urbana. Octavi Borruel, del Programa de Biodiversitat de l’Institut, serà l’encarregat de fer la presentació. 

Altres ponències emmarcades en aquesta jornada parlaran sobre el Parc fluvial del Besòs i la compatibilitat entre l’ús públic i la biodiversitat, i n’analitzarà els reptes i tensions que es produeixen. També es parlarà de la biodiversitat al parc fluvial, especialment dels ocells, i els reptes i oporunitats que representa la restauració fluvial en entorns humanitzats.

Finalment, es parlarà de la fauna i especialment de les papallones a la vall del Besòs com a bioindicadors dels canvis en els hàbitats, així com de la Ciència ciutadana i la mar.

Els assistents que ho desitgin podran fer una visita a la coberta naturalitzada.

Podeu consultar el programa en aquest enllaç.