La Mesa d’Emergència lliura claus d’habitatges a vuit famílies de Barcelona

27/10/2023 - 11:49 h

Un total de vuit famílies de Barcelona ja gaudeixen d’una nova llar on instal·lar-se a la ciutat, un cop se’ls ha fet entrega de les claus per part de l’Ajuntament de Barcelona. Tots els habitatges són resultat de l’acció de la Mesa d’Emergència, el mecanisme que articula el Consorci de l’Habitatge de Barcelona per adjudicar pisos procedents del Fons de Lloguer Social. 

L’assignació de les llars es fa de forma mensual, durant tot l’any, i va dirigida a persones que es troben en situació d’emergència social i econòmica. És el cas de les famílies beneficiàries aquest mes, que s’instal·laran en llars situades als districtes de Ciutat Vella (4), Horta-Guinardó (1) i Sants-Montjuïc (3). 

Aquestes famílies han seguit els passos que marca el procediment per poder arribar a tenir una nova llar. D’entrada, adreçar-se, mitjançant cita prèvia, a la Xarxa d’Oficines de l’Habitatge de Barcelona per tal de demanar que es valori i s’elabori un informe del seu cas particular. A partir d’aquí, la Mesa d’Emergència serà l’encarregada d’avaluar i analitzar els expedients rebuts des de les Oficines per tal d’adjudicar els habitatges. Es poden consultar totes les adjudicacions en aquest enllaç. 

Per optar a aquest sistema de reallotjament cal trobar-se en situació d’emergència social i econòmica, com per exemple estar en procés de desnonament per deute en el lloguer, execució hipotecària o dació en pagament per deute de les quotes hipotecàries, o bé, si en la llar hi viuen menors d’edat, gent gran o persones en circumstàncies de desemparament en condicions higièniques i sanitàries o de seguretat precàries. 

En el cas que el nombre de pisos disponibles sigui insuficient i no es pugui atendre totes les demandes, la Mesa anirà adjudicant habitatges a mesura que s’incorporin al Fons de Lloguer Social fins a arribar a la celebració de la Mesa d’Emergència del mes següent. Es pot consultar la informació i el reglament de la Mesa d’Emergència visitant el web del Consorci de l’Habitatge de Barcelona.