Els tallers de la Reparatruck canvien d'emplaçament

16/01/2024 - 14:15 h

A partir del 24 de gener, el servei gratuït d’autoreparació de petits electrodomèstics, aparells electrònics i bicicletes, es trasllada al carrer de Pi i Margall, 4 (davant la sortida del metro de Joanic).

El proper 24 de gener començarà de nou el servei de la Reparatruck de Gràcia des d’un nou emplaçament. Amb motiu de l’inici de les obres de la línia 8, el servei es trasllada des de Gal·la Placídia fins al carrer Pi i Margall 4, just davant de la parada de metro de Joanic.

La Reparatruck és una un servei gratuït d’autoreparació de petits electrodomèstics, aparells informàtics i bicicletes, que ha aconseguit estalviar el darrer any 80 kilograms de residus a Gràcia. Es tracta d’una unitat mòbil que s’instal·la quinzenalment per ensenyar al veïnat a fer petites reparacions. Per fer-ho compta amb el suport d’una persona especialitzada i amb les eines necessàries.

El model de consum actual, basat en productes d’un sol ús, té un alt impacte climàtic, ambiental i social, i no té en compte els límits del planeta. Entre els reptes més rellevants que Barcelona ha d’afrontar com a ciutat, hi ha el d’assolir l’objectiu de residu zero. I això es basa en responsabilitzar tothom de la prevenció i la reutilització de residus i el reciclatge.

A Gràcia el Reparatruck estarà disponible, a partir del 24 de gener, cada quinze dies els dimecres de 10.30 h a 13.30 h al carrer Pi i Margall, 4.