La Miranda, l’equipament social del barri de la Salut, serà municipal

28/06/2024 - 14:00 h

El Plenari municipal ha aprovat el pla urbanístic que permetrà expropiar l’equipament perquè sigui municipal i pugui mantenir l’activitat que ha desenvolupat els últims vint anys. L’adquisició es finançarà amb el retorn de la gestió del Park Güell.

El Pla especial urbanístic defineix els usos culturals de l’equipament, n’estableix la titularitat pública i en justifica l’interès públic de l’expropiació, pas previ i necessari per poder-lo adquirir.

La Miranda és una associació privada amb vocació de servei públic que té com a objectius principals fomentar la interrelació personal, potenciant la creativitat i la convivència entre els veïns i veïnes del barri de la Salut.

Des del 2002 exerceix la seva activitat en aquest local privat, un solar de 455 metres quadrats, en règim de lloguer. La baixada d’ingressos a causa de la pandèmia va posar en risc l’activitat de l’equipament. Amb l’adquisició, el Districte de Gràcia podrà cedir la gestió a l’entitat perquè pugui mantenir les activitats que ha dut a terme les darreres dues dècades.

L’adquisició de l’immoble, situat a l’avinguda del Coll del Portell, forma part de les actuacions per fomentar la cultura previstes al Pla estratègic del Park Güell 2023-2026.