Un projecte de transformació d'una àrea del Bon Pastor rep un premi internacional

18/09/2024 - 14:45 h

El concurs Students Reinventing Cities, en el qual participen més de 1.300 estudiants de 100 universitats d'arreu del món, reconeix una proposta per revitalitzar el Torrent d'Estadella, una zona industrial del barri.

El projecte de l’equip GI-8TTO es basa en 3 eixos:

  • Una infraestructura verda per connectar diversos sistemes de transport públic propers, amb la interconnexió de quatre línies de metro i diversos serveis de tren.
  • Una avinguda per a ciclistes i vianants arbrada, amb camins amb ombra per facilitar la circulació dels usuaris i usuàries.
  • Requalificació energètica d’edificis existents, construcció d’infraestructures de zero emissions i monitorització intel·ligent de l’eficiència energètica

El concurs Students Reinventing Cities reuneix equips multidisciplinars d’estudiants per proposar solucions de transformacions urbanes per millorar-ne la sostenibilitat. Els projectes se centren en les 16 ciutats d’arreu del món que hi participen, entre les quals hi ha Barcelona. El concurs l’organitza C40 Cities, una xarxa global de ciutats, i la Gerència municipal d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans, Mobilitat i Habitatge.