- Inici
- / Últimes notícies
- / Actualitat
- / La nova edició del Barcelona Districte Cultural serà anual
La nova edició del Barcelona Districte Cultural serà anual
26/09/2024 - 17:25 h
El programa Barcelona Districte Cultural es transforma en una proposta anual que acosta la cultura i el debat als barris amb una programació segmentada en quatre eixos. En total, 380 activitats gratuïtes d’arts escèniques, visuals, audiovisuals i de pensament que es duran a terme durant tot l’any en 47 equipaments.
La nova edició de Barcelona Districte Cultural adopta un enfocament nou amb la segmentació de la programació en quatre àmbits: Argumenta, Escena, Pantalla i Temporals. Cadascun d’aquests eixos inclou un conjunt de propostes especialitzades (arts escèniques, projectes itinerants d’art contemporani, cinema i conferències i xerrades, respectivament), que es presentaran en 47 equipaments, entre casals, centres cívics, auditoris i centres culturals.
A més, d’algunes activitats, com xerrades i debats, també es faran sessions específiques per a escoles i instituts.
Més oferta cultural als barris
Enguany, el cicle Escena aplega tots els espectacles que en les edicions anteriors integraven la programació completa de Barcelona Districte Cultural, amb 230 funcions de lliure accés repartides en 34 escenaris de la ciutat, incloent-hi teatre, dansa, música en directe i espectacles familiars. El cicle es durà a terme entre el 9 d’octubre i el 21 de desembre.
Per la seva banda, el programa Pantalla agrupa les projeccions de cinema, amb taules rodones i presentacions per convidar a la participació i el debat. Entre la programació es troben films com As bestas, Sala de profesores o Robot Dreams, a més de les sessions Petit Cine Club, adreçades als espectadors més menuts.
El cicle Temporals inclou exposicions en vuit centres cívics d’artistes com Miquel Garcia, Núria Nia, Mònica Roselló i Jordi Guillaumet, Fabrizio Contarino i el Col·lectiu Hamaca.
Argumenta, el programa de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona dedicat al pensament, està format per onze xerrades úniques, en vint-i-quatre sessions, repartides per sis centres cívics, amb la participació de pensadors, professors, periodistes i activistes com Aina Tarabini, Miquel Missé, Jordi Armadans o Josep Maria Ganyet.