Enrenou d’aliments, un concurs de cuina per lluitar contra el malbaratament alimentari

20/11/2024 - 14:22 h

Primer acte de la Setmana Europea de Prevenció de Residus 2024.

Enrenou d’aliments, un concurs de cuina per lluitar contra el malbaratament alimentari.

El dissabte 16 de novembre es va donar el tret de sortida a la Setmana Europea de Prevenció de Residus i va arrancar amb el concurs de cuina ‘Enrenou d’aliments’ i la lluita contra el malbaratament alimentari.

De matinada, a les 6.30 h. van arribar tots els elements necessaris per fer possible el concurs: carpes, cuines, estris de cuina, i els protagonistes principals, tots els aliments recollits el dia d’abans al Mercat Municipal de Sant Antoni i botigues de l’entorn (espigolada).

En Jordi Àvila va donar la benvinguda a les quatre Escoles d’Hoteleria i Restauració que hi participaven, engrescant-los a fer el plat més original, amb els productes seleccionats de l’espigolada, i que a més generés la menor quantitat de residus.

Els alumnes disposaven de dues hores per cuinar un únic plat de ració sencera: primer calia seleccionar els productes necessaris, cuinar-lo en el temps establert i cuidar la seva presentació al jurat.

I arriba el moment decisiu. La presentació del plat cuinat davant d’un jurat és el moment de més nervis. El jurat, professionals reconeguts del sector, tasten els plats i anoten les seves apreciacions.

El premi, per unanimitat, el va guanyar l’EHTB Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona i CETT va ser els que menys residus van generar.

Al finalitzar, les autoritats i el públic present, van fer un fort aplaudiment a les escoles participants agraint la seva contribució a la lluita contra el malbaratament alimentari.

En breu disposarem de la recepta guanyadora.. continuarà!.