Activitats per a un cap de setmana ben verd

13/05/2022 - 11:05 h

Aprofitant el bon temps, la ciutat s’omple d’activitats sostenibles i en relació amb el medi ambient. Nosaltres us en proposem unes quantes per al cap de setmana.

‘Com podem contribuir a la seguretat alimentària global?’ al Centre de la Platja

Què és la seguretat alimentària? Quines accions podem fer per garantir-la? El Centre de la Platja us proposta una ponència-debat amb experts en la matèria per tal de donar resposta a aquestes preguntes. Dissabte 14 de maig, d’11:30 a 13 hores.

Requereix inscripció prèvia. Més informació.

Taller de barretes energètiques saludables a l’Esquerra de l’Eixample

Emmarcat dins les jornades Mou-te al Parc, al parc de Joan Miró, aquest saludable i deliciós taller us proposta aprendre a elaborar les vostres pròpies barretes energètiques! Us ompliran d’energia per a la resta de la jornada. Diumenge 15 de maig, de 10:30 a 12 hores.

Coorganitzat amb Camí Amic. Dins del marc de Mou-te al Parc. Activitat oberta. Més informació.

Visita guiada a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova i de la Trinitat Vella

Una oportunitat única per a conèixer a fons aquests dos elements històrics essencials del passat de Nou Barris i Sant Andreu. Un vespre per a descobrir les comportes, el túnel, la sala de claus, el dipòsit, la casa de la potabilització… Amb l’acompanyament musical d’Eulàlia Valls i Abel Puig. Dissabte 14 de maig, de 19 a 23 hores.

En el marc de la Nit dels Museus 2022. Més informació.

Dues activitats familiars al Castell de Torre Baró

Aquest cap de setmana el Castell de Torre Baró ofereix dues activitats familiars diferents. Per una banda, tenim ‘Seguint la petjada de l’aigua’, on a través de jocs de proves coneixereu l’aqüeducte de Torre Baró i descobrireu com era i com és el proveïment d’aigua a la ciutat. Per l’altra, el taller familiar ‘Sentim la natura: la família va de festa’, amb el qual mitjançant divertides dinàmiques podreu aprendre sobre els insectes, les plantes i com es relacionen entre ells i amb les persones.

‘Seguint la petjada de l’aigua’: dissabte 14 de maig, de 10 a 12 hores. ‘Sentim la natura’: dissabte 14 de maig, a les 10:30 hores. Més informació.

Les 48h d’Agricultura i Verd Urbà

Aquest cap de setmana és ple d’activitats arreu de la ciutat amb les quals descobrir el verd i l’agricultura urbana de Barcelona. El nostre entorn conforma un ecosistema amb molt per oferir. Tot el cicle de visites, tallers i xerrades us ajudarà a apropar-vos al món agroverd, a prendre consciència sobre els principals desafiaments que ens planteja el planeta i a descobrir la importància de les pràctiques sostenibles a la ciutat. Dissabte 14 i diumenge 15.

Amb la col·laboració de Vil·la Urània. Més informació