Barcelona ofereix la conferència final del projecte Conexus sobre solucions basades en la natura

16/05/2024 - 13:59 h

El Conexus és un projecte de col·laboració entre països llatinoamericans i europeus per treballar les solucions basades en la natura (NBS) en espais urbans.

Del 15 al 17 de maig s’està celebrant a Barcelona la conferència final del projecte Conexus, que té com a objectiu accelerar solucions urbanes basades en la natura i ha inclòs la participació de la primera tinenta d’alcaldia a la sessió inaugural. Laia Bonet ha elogiat lObservatori d’Agricultura Urbana, impulsat per l’Institut Municipal de Parcs i Jardins amb la col·laboració de Barcelona Regional, com a eina de coneixement i estudi per a la planificació de la ciutat.

L’Observatori permet una diagnosi de l’estat de l’agricultura a la ciutat de Barcelona, on podem trobar un mapa amb els horts de la ciutat segons tipologies, les dades sobre algunes variables físiques i biològiques, els serveis socioambientals o la producció i diversitat cultivada als horts.

La conferència exposa les últimes solucions urbanes basades en la natura per a l’adaptació al canvi climàtic i la conservació de la biodiversitat. En aquest projecte d’intercanvi de coneixement entre Europa i Llatinoamèrica participen, a més de Barcelona, les ciutats de Torí, Lisboa, Buenos Aires, Santiago de Xile, Bogotà i São Paulo. Acadèmicament, el lidera la Universitat de Sheffield i també hi participen la SLU sueca, el CREAF i altres agents com l’ICLEI-Local Governments for Sustainability.