Coneix projectes d'acció climàtica ciutadana (el nou Pla Canviem pel Clima 2030) de Barcelona

26/01/2023 - 10:39 h

Vine a conèixer de primera mà projectes d'acció climàtica de Barcelona, emmarcats en el nou Pla Canviem pel Clima 2030, el qual estableix les línies estratègiques per generar els canvis culturals necessaris per fer avançar Barcelona cap a la sostenibilitat. L'Ajuntament de Barcelona presenta aquest pla d'acció avui 26 de gener, el Dia Mundial de l'Educació Ambiental.

Aquest document, que regirà l’acció climàtica de Barcelona orientada a la ciutadania fins al 2030, planteja 88 accions, de les quals 20 s’han considerat prioritàries pel seu potencial transformador. A més, totes les accions proposen la implicació de les persones, agents públics i privats, en una aliança i unió de forces que permeti estendre la cultura de la sostenibilitat per fer front a l’emergència climàtica.

El pla s’ha elaborat amb una metodologia participativa que ha tingut la voluntat d’implicar el màxim nombre de persones, tant de l’àmbit social i ciutadà, mitjançant la plataforma participativa Decidim Barcelona, com del mateix consistori i del món acadèmic.

L’objectiu és promoure canvis en la cultura dominant i ajudar a desenvolupar i estendre una nova cultura de sostenibilitat que intensifiqui l’acció climàtica a la ciutat de Barcelona. Alguns dels propòsits que vol aconseguir aquest pla abans de 2030 inclouen Incrementar el coneixement social de la crisi global, promoure estils de vida sostenibles i descarbonitzats a les llars o consolidar l’educació per la sostenibilitat i l’acció climàtica en el conjunt de centres educatius.

A la presentació d’avui, es podran conèixer sis iniciatives innovadores de la mà de les seves protagonistes. Serà a les 17:30h a la Sala Ernest Lluch, seu del Districte de Ciutat Vella. En aquest sentit, s’ha organitzat un acte amb elements teatralitzats i amb el testimoni de barcelonins i barcelonines que són protagonistes d’accions que ja s’estan portant a terme a la ciutat. És un acte obert a la ciutadania amb inscripció prèvia.