Contenidors de sal per fer front a la neu i al gel

23/01/2023 - 15:07 h

Dels 114 contenidors que hi ha a la ciutat, 86 estan ubicats al districte de Sarrià - Sant Gervasi, especialment als barris de muntanya. El Meteocat preveu per aquest dimarts una cota de neu entre els 200 i els 400 metres.

Ens trobem en l’onada de fred més intensa d’aquest hivern a la ciutat i les temperatures gèlides fan augmentar el risc de gelades i nevades. La setmana passada, els serveis municipals de Cuidem Barcelona ja van escampar sal en llocs específics del barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, com ara els centres de salut, per minimitzar el risc de gel a l’espai públic.

A banda de la sal que fan servir els operaris, l’Ajuntament de Barcelona posa a disposició de la ciutadania 114 contenidors de sal, dels quals 86 es troben al districte de Sarrià – Sant Gervasi, un dels que concentra més població als barris de muntanya.

Els contenidors de sal estan disponibles des de l’inici de l’hivern per a l’ús de veïnat i particulars. Són de color groc, tenen una capacitat unitària de 800 litres, una alçada de 1075 mm i un diàmetre de 1280 mm, i alberguen uns 950 kg de sal.

Podeu consultar el mapa amb l’ubicació dels contenidors de sal al web d’Ecologia Urbana.

Al nostre web trobareu també consells i recomanacions davant les nevades.

Barcelona té un Pla d’Emergència Municipal per a Neu i Gel (PAEM), que s’inclou en el pla general NEUCAT de la Generalitat de Catalunya. Preveu tres fases en funció de les condicions meteorològiques:

  • Fase d’alerta: desplaçament dels primers equips a les zones crítiques.
  • Emergència 1: davant l’inici de les primeres nevades, els equips comencen a treballar. Principalment als barris per sobre de la ronda de Dalt.
  • Emergència 2: Nevades generals a tota la ciutat i activació de tots els recursos disponibles.

A més, l’Ajuntament de Barcelona ha activat l’Operació Fred en fase d’alerta per atendre les persones sense llar.