Convoquem un concurs de projectes per crear 10 àrees de joc totalment accessibles

04/05/2022 - 12:30 h

Barcelona té un nou model d’espai públic. La ciutat s’està transformant per crear uns carrers i places plens de vida, amb més verd, nous espais de trobada i zones de joc a l’aire lliure. Per això, l’Ajuntament de Barcelona convoca un concurs de projectes per crear 10 àrees de joc totalment accessibles. La presentació de candidatures finalitza el proper 30 de maig.

Què entenem per àrea de joc totalment accessible? Com ha de ser aquest model que permeti a tothom gaudir d’un espai pensat per al joc?

L’objectiu del concurs que ara es posa en marxa és explicar quin és aquest model d’accessibilitat a les àrees de joc, explorar solucions i idees que integrin l’accessibilitat com a motor dels projectes, i dotar la ciutat d’àrees de joc totalment accessibles de proximitat. És un concurs, alhora, que vol ser una oportunitat per a autors sense experiència prèvia.

Aquest passat dimarts 3 de maig, a les 18.00 h, es va celebrar a la Sala Barcelona de l’Àrea d’Ecologia Urbana (Diagonal, 240) una sessió informativa per presentar aquest concurs, explicar els criteris d’accessibilitat que han d’incloure les propostes i resoldre els dubtes que els concursants puguin tenir.

La sessió es pot tornar a veure en el vídeo que acompanya aquesta notícia.

 

Fins al 30 de maig

La recepció de candidatures al concurs finalitzarà el dilluns 30 de maig a les 13.00 h. Tota la documentació oficial es pot consultar al Portal de Contractació en aquest enllaç, i també es pot veure un resum dels detalls en la presentació que acompanya aquesta notícia.

El joc a l’aire lliure és un dels eixos centrals del nou model urbà de Barcelona, tal com recull el Pla del joc a l’espai públic de Barcelona, presentat el febrer de 2019. Tot per fer de Barcelona una ciutat jugable.