El COAC presenta un col·loqui sobre l’espai públic, el joc i la neurodiversitat

20/01/2023 - 12:00 h

Com han de ser els espais públics i les àrees de joc per ser més inclusius amb els infants amb trastorns de l’espectre autista (TEA)? Quines necessitats especials tenen les seves famílies? El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) presenta aquest dilluns 23 de gener una sessió per debatre com integrar aquestes persones en el disseny de l’espai públic i les zones de joc.

El col·loqui, que porta per títol “Espai públic, joc i neurodiversitat. Reptes de present i futur pel disseny de l’espai públic inclusiu amb la neurodiversitat” es durà a terme a la Sala d’Actes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) a les 17.00 hores. Hi participaran diversos experts en el disseny de l’espai públic i la neurodiversitat per parlar sobre què s’ha fet fins ara a Catalunya, quins són els reptes principals i com es podrien abordar els reptes pendents.

Aquesta sessió és fruit del projecte ASD Publics: Activant espais per a la neurodiversitat, que té l’objectiu de millorar les àrees públiques per a les persones amb problemes neurològics. El projecte està liderat per la Universitat Oberta de Catalunya, a través del Laboratori de Transformació Urbana i Canvi Global (TURBA) de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3), i amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona (IIAB), l’Institut Global d’Atenció Integral del Neurodesenvolupament (IGAIN) i el Laboratori d’Emergències Urbanes (LEMUR) com a socis.

 

Programa de la sessió “Espai públic, joc i neurodiversitat”

Dilluns, 23 de gener, de les 17.00 a les 18.30 hores
Sala d’Actes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya 

  • Benvinguda a càrrec de Sandra Bestraten, presidenta de la demarcació de Barcelona del COAC, i Sílvia Casorrán, adjunta a la Gerència de l’Arquitecte en cap de l’Ajuntament.
  • Presentació del Projecte ASD Publics: Activant espais per a la neurodiversitat a càrrec de Blanca Calvo, del Laboratori de Transformació Urbana i Canvi Global de la UOC.
  • Col·loqui “Espai públic, joc i neurodiversitat”, amb la participació de:

– Emma Cortés, Institut Infància i Adolescència de Barcelona.
– Marta Campos, Federació Catalana d’Autisme.
– Toni Alonso, Lagula Arquitectes.
– Miquel Fernández, vocal de la demarcació de Barcelona del COAC.
i la moderació de Raquel Colacios, Laboratori de Transformació Urbana i Canvi Global, UOC.

La participació és gratuïta, però cal inscriure’s en aquest enllaç.

Més informació