En funcionament l'àrea de jocs infantils al passeig de Sant Joan

26/05/2024 - 13:19 h

Al passeig de Sant Joan, entre el carrer de Còrsega i Indústria, ja està funcionant la nova àrea de jocs infantils, amb la millora del paviment, els jocs i els mobiliaris. L'àrea esdevé un nou espai transversal i cent per cent accessible a Gràcia.

Oberta l’àrea de jocs infantils del passeig de Sant Joan, entre els carrers de Còrsega i Indústria, molt a prop del Mercat de l’Abaceria. Amb l’objectiu d’aconseguir una àrea de joc cent per cent accessible, el projecte de millorar l’àrea de joc, també ha permès reforçar la integració del conjunt a l’estructura actual del passeig de Sant Joan.

La millora de l’àrea inclou la substitució del paviment, la tanca, els jocs i el mobiliari, per adequar les seves característiques a les peticions dels usuaris de la zona i, en general, una reconsideració de la seva integració urbana amb uns jocs més atractius pels infants on podran enfilar-se, gronxar-se, saltar o experimentar.

L’àrea de joc s’ha dividit en dues subàrees més petites, una associada al joc dinàmic (tobogan de rodets, un gronxador, un carrusel i un llit elàstic) i una altra al joc tranquil (panells de jocs sensorials, una pissarra vinculada a una taula i uns tamborets, una caseta de fusta i uns intercomunicadors sonors). També a la zona de joc tranquil, s’hi ha previst una zona d’estada que, a més de bancs, inclou un espai per l’estacionament de cotxets i uns penjadors integrats a la tanca per deixar-hi bosses i motxilles.

L’origen d’aquest projecte es troba en el procés de pressupostos participatius, iniciat el febrer de 2020. El Consell de Barri de Camp d’en Grassot i Gràcia nova va proposar renovar l’àrea de jocs infantils amb l’objectiu d’integrar-la a les àrees de joc més properes; i va obtenir 1.350 vots en la fase de votació del procés participatiu. El novembre de 2021 es va fer una sessió participativa amb infants en aquesta zona de joc per recollir les seves demandes i necessitats.