En marxa l’acció de participació del porta a porta de Sant Andreu de Palomar

14/05/2021 - 18:56 h

En el marc de la campanya d’implantació de la recollida porta a porta a Sant Andreu de Palomar, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa una acció participativa per a tots els veïns i les veïnes del barri.

L’acció, anomenada “El joc del Porta a Porta”, té com a objectius fomentar la implicació de la ciutadania en el nou model de recollida de residus i incentivar la reflexió al voltant de la gestió dels residus i del model que s’està implantant a través d’una acció creativa i artística.

El mecanisme del joc és ben senzill: junt amb el kit del porta a porta s’ha entregat un sobre amb una cartolina blanca i uns fulls de colors que es correspon amb cada una de les fraccions de residus. Els participants han de pensar un missatge curt sobre els residus i il·lustrar-lo amb el material el qual disposen, valent-se només de l’ajuda d’un retolador negre si hi volen afegir algun text o dibuix.

Una vegada els participants tenen enllestida la seva participació l’han de lliurar a l’Oficina d’Atenció del Porta a Porta, situada a l’Espai Josep Bota (Recinte Fabra i Coats. C/ Sant Adrià, 20), i també poden compartir-la a les xarxes socials utilitzant el hashtag #portaaportaSantAndreu. Els veïns i les veïnes que hi participin s’enduran una samarreta de regal.

Els missatges que es recullin es penjaran a l’Oficina del porta a porta i, d’entre totes les participacions, s’escolliran les més interessants a nivell conceptual i artístic per omplir el barri de color i de missatges sobre el porta a porta, dissenyant banderoles i pintant murals urbans.