Barcelona engega un servei de préstec de vaixella reutilitzable per a entitats

13/05/2022 - 10:16 h

L’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de les entitats de la ciutat un servei de préstec gratuït de vaixella reutilitzable. Ara que tornen, per fi, les celebracions populars i els àpats col•lectius, es busca reduir la quantitat de residus generada a causa de l’ús de plats i coberts d’un sol ús, que sovint no s’acaben reciclant.

La vaixella reutilitzable és per a un màxim de 600 comensals i comprèn diferents tiùs de plats, tasses, coberts i safates, entre d’altres. Les entitats poden sol·licitar-la gratuïtament segons les seves necessitats.

Es demana a les entitats que es tracti la vaixella com si fos pròpia, ja que s’usarà, es rentarà, es guardarà i es tornarà a fer servir tantes vegades com calgui.

D’aquesta manera, s’evita comprar, usar i llençar una nova vaixella per a cada festa o acte, la qual cosa suposa un estalvi de materials de fabricació i de gestió i tractament de residus.

Per a sol·licitar la vaixella cal fer arribar el formulari de reserva a una de les dues entitats que gestiona el servei, ja sigui presencialment o per correu electrònic. Els detalls i adreces poden trobar-se a l’apartat “Com sol·licitar la vaixella reutilitzable”.