Espigolades de taronjes als barris, #BarcelonaEspigola

27/01/2023 - 08:27 h

El proper cap de setmana 3, 4 i 5 de febrer, #BarcelonaEspigola per donar una segona vida a les taronges amargues de la ciutat. Parcs i Jardins i la Fundació Espigoladors impulsen aquesta iniciativa en cinc districtes de la ciutat amb l’objectiu de promoure l’aprofitament dels aliments, i impulsar iniciatives d’economia circular i verda que fomentin la participació ciutadana per contribuir a una ciutat més sana, justa i sostenible.

 

Per segon any consecutiu, l’acció es durà a terme als districtes de Gràcia, les Corts, Sant Martí, Ciutat Vella i Sant Andreu. Voluntaris i voluntàries d’entitats i veïns i veïnes dels districtes participaran en les espigolades respectives.

Les taronges recollides, prèviament analitzades per l’Agència de Salut Pública, seran processades i transformades en melmelada a l’obrador es im-perfect®, projecte d’inserció sociolaboral de la Fundació Espigoladors. Una melmelada batejada amb el nom de La Marga, que serà distribuïda per entitats socials de cadascun dels districtes a persones que pateixen situacions de pobresa alimentària o risc d’exclusió social.

El projecte també inclou accions de comunicació i sensibilització més enllà de les espigolades, de manera que Espigoladors durà a terme una sèrie de tallers a centres educatius i entitats dels districtes per compartir amb els infants, joves i ciutadania en general la problemàtica de les pèrdues i el malbaratament alimentari i intercanviar reflexions al voltant del dret a una alimentació saludable i sostenible.

En l’edició del 2022, el projecte va comptar amb la participació de més de 160 voluntaris i voluntàries en les espigolades i es van recuperar i transformar un total de 2.639 quilos de taronja amarga. El resultat van ser 11.400 unitats de melmelada La Marga que es van distribuir entre diferents entitats socials de la ciutat.

Inscripcions:

Per participar a les espigolades, cal inscriure’s en aquest formulari.

Inscripcions:

Per participar a les espigolades, cal inscriure’s en aquest formulari.

Inscripcions obertes fins el dimecres 1 de febrer. Places limitades, fins a completar els grups (60 persones voluntàries a cada districte).

 

Documentació: