Estrenem el Punt informatiu Cuidem Barcelona al Festival Cruïlla

06/07/2022 - 14:41 h

El Pla Cuidem Barcelona s'acosta al públic més jove.

L’Ajuntament de Barcelona serà present a partir del dimecres 6 de juliol al Festival Cruïlla amb un punt informatiu itinerant que pretén donar a conèixer l’estratègia de manteniment integral de la ciutat i el nou servei de neteja i recollida de residus especialment entre el públic més jove.

Dos informadors/es ambientals de la campanya de sensibilització que acompanya el desplegament del Pla Cuidem Barcelona explicaran a la ciutadania les novetats referent als plans d’actuació de manteniment integral dels districtes així com el funcionament i millora dels serveis de neteja i recollida de residus així com la importància de la corresponsabilitat de fer un bon ús del servei.

A més a més, es donaran a conèixer altres aspectes com els nous canals d’informació i col·laboració ciutadana i el cercador de residus online de la web cuidem.barcelona.

A més a més del Cruïlla, l’estand informatiu estarà present aquest any en diversos actes de mig i gran format com festivals de música o festes majors i s’ha dissenyat per a poder-se adaptar a les particularitats de cada barri.

El punt informatiu combina els plafons informatius amb els mostradors, i consta també d’un espai interactiu en el qual les persones visitants coneixeran com cal gestionar cada residu per a reciclar-lo correctament i d’altres especificitats més concretes com la transformació del contenidor groc on es llencen tots els residus de plàstics i metalls.

Plans de Manteniment dels Districtes

El 2021 vam posar en marxa el pla de manteniment integral de l’espai públic Cuidem Barcelona. Un projecte que ens va permetre, al final de la pandèmia, fer actuacions urgents i d’alta intensitat per donar resposta als nous usos de l’espai públic per part de la ciutadania.

Ara, en aquest mateix marc, hem dissenyat, amb el veïnat, els Plans de Manteniment de cada Barri. Dotats amb un pressupost de 40 milions d’euros, comprenen més de 3.100 actuacions de millora en diferents indrets de la ciutat i se sumen al desplegament del nou contracte de neteja i recollida de residus.

Nou contracte de neteja i recollida de residus

Amb aquest nou contracte, des del mes de març d’aquest any l’Ajuntament està adaptant els serveis a les necessitats de cada barri i de cada moment amb més personal, nous vehicles elèctrics i un nou model de distribució de contenidors.

Totes les mesures preses en l’àmbit de la recollida de residus municipals també persegueixen el repte d’incrementar la recollida selectiva i assolir l’objectiu de reciclatge del 55 % l’any 2025.