- Inici
- / Últimes notícies
- / Actualitat
- / Llum BCN 2023 reflexiona sobre les crisis actuals
Llum BCN 2023 reflexiona sobre les crisis actuals
23/01/2023 - 12:00 h
La 12a edició del festival presenta algunes instal·lacions impulsades amb energies renovables i altres que giren entorn el canvi climàtic.
Un dels festivals europeus de referència en les arts lumíniques, Llum BCN, viurà la 12a edició al barri del Poblenou entre el 3 i el 5 de febrer, una edició que no vol ignorar les crisis actuals i que tindrà instal·lacions que tractaran temes com la relació amb l’energia o el canvi climàtic.
Comissariat per Maria Güell Ordis, Oriol Pastor i Jose Luis de Vicente, el festival ofereix una programació de diversos àmbits: l’art contemporani, el disseny, l’arquitectura, la tecnologia i la il·luminació. Entre les instal·lacions que s’hi podran veure hi ha la titulada Another Moon, del col·lectiu coreà Kimchi and Chips, que proposa una nova icona urbana energèticament autosuficient, una segona lluna dibuixada per làsers alimentats amb energia solar que flotarà sobre el parc Central de Poblenou; We Harvest Wind, una escultura cinètica interactiva alimentada per energia eòlica, de l’artista Thijs Biersteker; Atmospheric Lighthouse, una visualització a temps real de l’estat de l’atmosfera de la ciutat que convertirà la Torre Glòries en un gran penell; o Call Out, d’Abel Korinsky i Orhan “aib” Kavrakoglu, una gran matriu de llum que dibuixarà, des del Disseny Hub Barcelona, el rastre dels satèl·lits que creuen el cel de la ciutat a temps real. El dissenyador d’il·luminació Nick Verstand hi aportarà l’escultura reactiva Anima, i els francesos Colectif Coin faran una intervenció cinètica de gran escala i d’estil minimalista al campus de la Universitat Pompeu Fabra.
Al Llum BCN 2023 hi participaran fins a quinze escoles d’art, disseny i arquitectura de Barcelona, presentant les seves instal·lacions en tot el territori del festival. La comunitat artística de la ciutat també estarà representada en aquesta edició pels locals Playmodes, que intervindran un espai rehabilitat com és la linterna de l’Auditori, i per l’artista brasiler resident a Hangar Pedro Torres. Les intervencions més lúdiques seran els inflables immersius d’Architects of Air i l’street art monumental de l’artista internacional d’origen madrileny SpY.
Afegir també que en cada jornada del festival, a partir de les 18 h, tindrà lloc el + Llum, un circuit d’instal·lacions lumíniques de petit i mitjà format ideat, organitzat i gestionat per Poblenou Urban District. El cartell del Llum BCN 2023 és obra de l’il·lustrador Borja Acosta de Vizcaíno.
Tota la informació del festival, en aquest enllaç.