Sessió de treball sobre la transformació del tram de la Meridiana entre Felip II i Fabra i Puig

06/07/2022 - 13:30 h

El dimecres 13 de juliol, a les 18 h, ens trobarem en l'Espai Jove Garcilaso (Garcilaso, 103) per seguir avançant en el projecte de transformació de l'Avinguda Meridiana.

La trobada programada per aquest proper dimecres donarà el tret de sortida a les diferents sessions de treball i participatives que guiaran les actuacions que es duran a terme en aquest tram concret entre Felip II i Fabra i Puig dins del conjunt del projecte de transformació de tota l’avinguda.

Per aquesta cita del dimecres 13 de juliol a les 18 h en l’Espai Jove Garcilaso caldrà inscripció prèvia que pots realitzar fent clic aquí.

El conjunt del projecte de transformació de l’Avinguda Meridiana abasta 1,7 quilòmetres de tot el vial i inclou la renovació de 94.000 metres quadrats de superfície, havent guanyat així 560 arbres i 10.000 metres quadrats de parterres i verd. La inversió total serà de 28,4 milions d’euros, 6 dels quals provenen dels fons Next Generation de la Unió Europea.

Una nova rambla central a Navas

Els eixos de transversalitat són punts que concentren més densitat de vianants i ciclistes i, alhora, tenen un gran potencial de connexió entre els barris. A l’avinguda Meridiana se n’ha identificat un a la plaça de Ferran Reyes i els jardins de Maria Soteras. En aquest punt l’espai central s’eixamplarà per crear una rambla àmplia i fomentar el passeig, la transversalitat i la connectivitat entre les dues bandes de l’avinguda.

Un cop s’hagi arribat a Felip II, s’abordarà el tram següent, fins a Fabra i Puig, i es començarà a redactar l’avantprojecte del tram següent de la Meridiana, des de Fabra i Puig fins al pont de Sarajevo, amb un procés participatiu per recollir les propostes i aportacions veïnals i d’entitats del territori.