Torna la xarxa d’intercanvi Renova en la seva edició de primavera

06/04/2022 - 11:08 h

La xarxa Renova celebrarà una nova edició aquesta primavera, en què la ciutadania podrà participar en l’intercanvi de roba i joguines que ja no faci servir. Es tracta d’una iniciativa per promoure un consum conscient que l’any passat ja va celebrar el desè aniversari.

Més de 20 punts de la ciutat acolliran aquesta primavera punts de recollida i d’intercanvi de la xarxa Renova, repartits entre tots els districtes entre el 2 de maig i l’11 de juny. Porta-hi la roba o joguines que ja no utilitzis i dóna una nova oportunitat a d’altres!

Intercanvis de roba

Renova la teva roba possibilita l’intercanvi d’aquelles peces de roba que ja no es fan servir –però que estan en bon estat– per altres que sí que s’aprofitaran. Funciona mitjançant un sistema de punts, segons la roba portada prèviament, que després són bescanviables per noves peces el dia de l’intercanvi. S’admet tot tipus de roba de vestir, però no sabates ni roba interior o de la llar.

Renova la teva roba jove és, com indica el propi nom, l’edició de l’intercanvi per a persones joves, de 12 a 35 anys. El funcionament és el mateix, però la recollida i intercanvi es fan en uns punts específics de la ciutat, que poden consultar-se al programa.

Intercanvi de joguines

Finalment, la ciutat torna a comptar també amb Renova les teves joguines, per intercanviar tots aquells jocs que ja no fem servir. També funciona per punts i, com Renova la teva roba jove, es durà a terme en localitzacions específiques.

Renova és una xarxa impulsada gràcies a la necessària col·laboració entre equipaments de la ciutat, entitats i associacions i se’n beneficien tant elles com el conjunt de la ciutadania. El Renova estarà present a l’acte Mou-te pel Clima, una jornada participativa amb activitats, xerrades i tallers, que se celebra al parc de la Barceloneta l’11 de juny.

Recorda que si vols que la teva roba es reaprofiti, a més dels intercanvis de la xarxa Renova, tens altres opcions durant tot l’any. També pots fer-ho amb les joguines. Entre totes i tots fomentem un consum més responsable, coherent i respectuós amb els valors socio-ambientals.