- Inici
- / Últimes notícies
- / Actualitat
- / Un total de 30.000 persones ja han gaudit de les Setmanes d'Arquitectura
Un total de 30.000 persones ja han gaudit de les Setmanes d'Arquitectura
06/06/2024 - 15:04 h
Les Setmanes d’Arquitectura superen l’equador de la seva programació amb èxit de públic i sumen ja 30.000 assistents. Des del 14 de maig i fins al 28 de juny, aquestes set setmanes ofereixen una àmplia programació per a tots els públics i a tots els districtes amb l’objectiu de descobrir l’arquitectura des de nous prismes i reflexionar sobre la seva capacitat transformadora.
Organitzades per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, les Setmanes d’Arquitectura compten amb la col·laboració de cinc socis estratègics i una quinzena de socis acadèmics, entre els quals es troben institucions de renom com el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el FAD/Arquinfad, 48h Open House Barcelona, Construmat i el Col·legi d’Arquitectes Tècnics de Barcelona, així com totes les escoles catalanes d’arquitectura, urbanisme, paisatge i disseny de l’espai.
Un cop superat l’equador, l’esdeveniment ha comptat amb més de 70 participants en debats, conferències i taules rodones, i amb una previsió de superar els 110. Les Setmanes de l’Arquitectura han aglutinat amb la presència d’estudis d’arquitectura de renom com SUMA, Andrés Jaque, AV62, Peris+Toral, Harquitectes, Maio, Batlle i Roig, EMBT, b720, OAB, Mesura, BIG, Kengo Kuma o Ensamble Studio.
També hi han participat figures destacades com Josep Llinàs, Elvira Dyangani, Carlo Ratti, Anna Bofill, Josep Ferrando, Cristina Goberna, Mario Corea, Margaret Crawford, Dani Freixes, Keeanga-Yamahtta Taylor, Esteve Bonell, Marina Herlop, Gustav Düsing i Max Hacke.
Al llarg d’aquestes primeres tres setmanes, els participants han pogut visitar i conèixer diverses arquitectures emblemàtiques de la ciutat, des del gòtic del Monestir de Pedralbes o les Drassanes, fins a espais contemporanis com la Biblioteca Gabriel Garcia Márquez, la Sala Becket, la Lleialtat Santsenca o el Taller d’Arquitectura de Ricardo Bofill.
Encara queden moltes activitats!
Fins al 28 de juny, les Setmanes d’Arquitectura continuen oferint un ampli ventall d’activitats per a tots els públics, consolidant-se com un esdeveniment clau per als amants de l’arquitectura i el disseny.
Entre les activitats que encara queden per celebrar-se i que podeu consultar al web de l’esdeveniment destaquen:
– La gran nit dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, que organitza ARQUIN-FAD l’11 de juny.
– La darrera de les ‘Converses desenfadades’, que posa en diàleg parelles d’arquitectes, arquitectes tècnics o interioristes de generacions molt diferents, al Giardinetto (19 de juny, Joan Roig i Beatriz Borque) i la conferència de Jordi Badia al DHUB (26 de juny).
– Les visites a ‘Espais Ocults’, que permeten entrar a edificis singulars de la ciutat que no sempre estan oberts al públic, ja estan plenes però 48 h Open House Barcelona també ens ofereix l’exposició de MúsicaxArquitectura on es podran veure els 10 vídeos finalistes a Casa Seat fins al 13 de juny.
– Fins al 16 de juny es pot visitar l’exposició dels Premis d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premis Mies van der Rohe 2024 al Palau Victòria Eugènia de Montjuïc i Architecture in Action. Destruction and reconstruction in Ukraine, que mostra algunes de les obres ucraïneses als EUmies Awards 2024 i algunes fotos de la destrucció arquitectònica del país.
– El 17 i 18 de juny Ca l’Alier acollirà les jornades ‘Escalant la rehabilitació’, organitzades per Barcelona Regional i l’Ajuntament de Barcelona, que permetran aprofundir en les estratègies, conceptes i sistemes que han de permetre impulsar la rehabilitació a gran escala, i no només energètica, del parc edificat de la ciutat – amb una mirada especial als polígons residencials aixecats als barris fa més de 50 anys. Inscripcions aquí.
– El taller d’umbrologia ‘La ciutat de les ombres’ per etnografiar l’habitabilitat urbana en temps de mutació climàtica, organitzat per la UOC en col·laboració amb Bit Hàbitat i l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona.
Propostes de les escoles d’arquitectura i disseny
Adreçades a tota la ciutadania, però especialment interessants per la població més jove que està cercant la seva vocació, les escoles d’arquitectura i disseny de la ciutat presentaran les seves propostes:
– IED exposa fins al 13 de juny a la Fundació Enric Miralles els projectes finals dels estudiants d’últim any, amb motiu de la segona edició del Premi IED Enric Miralles i Benedetta Tagliabue a la Millor Tesi de Disseny d’Interiors de l’IED Barcelona, que s’atorgarà en un acte el 12 de juny al mateix espai.
– EINA proposa fins al 21 de juny al seu espai EINA Bosc l’exposició ‘EINA Habitar’, una retrospectiva de projectes d’estudiants adreçats a l’hàbitat des del 1967.
– ELISAVA proposa ‘Ramblejar’ el 7 de juny on l’alumnat de 1r de Disseny exposa a dins dels quioscos de flors de la Rambla propostes per revitalitzar aquests espais buits; el ‘Degree Show’ del 21 al 27 de juny a l’Arts Santa Mònica, que mostra els treballs de fi de grau de 250 estudiants; i ‘Compulsió’, un dispositiu/instal·lació en permanent deambulació entre Elisava i l’Arts Santa Mònica, les tardes del 25, 26 i 27 de juny.
– ETSAB ens proposa l’exposició ‘Open ETSAB – Aprendre arquitectura en un món en transformació’ a partir del 13 de juny. La mostra posa en diàleg treballs recents d’estudiants amb alguns dels projectes finals de carrera que componen l’arxiu acadèmic de l’escola, a punt de celebrar 150 anys. Aquesta exposició s’afegeix a la dedicada a l’obra de l’arquitecte i professor Alfons Soldevila. I el Departament de Projectes Arquitectònics de la mateixa universitat ens proposa l’exposició ‘La vida quotidiana explicada a través de l’arquitectura’, una retrospectiva dels últims 20 anys (2000-2020) d’obres, escrits i investigacions de tot el professorat del departament. Es podrà visitar al Dipòsit del Rei Martí del 14 al 19 de juny.
– L’Escola d’Art i Disseny presenta el Deià Fest el 13 de juny, una jornada de presentacions de projectes finals de l’alumnat de cicles formatius que finalitza els estudis, d’exposicions, de lliurament de premis i de celebració de clausura del curs 23-24.
– ETSAV i Ojocónico, en el cicle de cinema emès per Betevé, ens proposen el 16 de juny l’audiovisual ‘Vibra ETSAV’ que narra l’ambició d’un grup d’estudiants per a impulsar, dissenyar i muntar un projecte real.
– RMIT organitza el 17 de juny la sessió ‘El futur de les Superilles de Barcelona’ en una emergència climàtica’ al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
– LCI proposa ‘La màgia de les estructures’, un taller familiar dissenyat per reflexionar, des de la creativitat, sobre les estructures arquitectòniques, i ‘The New LCI Barcelona Campus Through the Lens’, un concurs de fotografia sobre el nou edifici i seu de l’escola LCI Barcelona al districte 22@, els dies 20 i 22 de juny.
– IaaC convida a les presentacions finals dels estudiants dels seus treballs de curs del 17 al 21 de juny i la inauguració de l’exposició final el 28 de juny, el darrer dia de les Setmanes d’Arquitectura.
Aquestes són algunes de les activitats destacades però al web barcelona.cat/setmanesarquitectura en trobareu moltes més. Encara queden moltes Setmanes d’Arquitectura per gaudir!