L'exposició 'El futur ja és present' arriba a l'Esquerra de l'Eixample

26/01/2023 - 08:43 h

El vestíbul de l'antiga residència Ramon Llull, dins del recinte de l'Escola Industrial, acull fins al 25 de març l'exposició 'El futur ja és present' que permet passejar pels futurs eixos verds i places de l'Eixample gràcies a unes estructures de gran format amb imatges virtuals.

L’Eixample continua avançant en les obres més importants que ha viscut en les darreres dècades. A finals d’abril de 2023 està previst que finalitzin les obres per transformar en eixos verds els carrers de Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona, així com les quatre places en els encreuaments d’aquests carrers i amb el carrer d’Enric Granados, dins del pla Superilla Barcelona.

El regidor del Districte, Pau Gonzàlez, ha inaugurat aquest dimecres, 25 de gener, l’exposició “El futur ja és present. Descobreix com Superilla Barcelona està transformant els carrers de la ciutat”, que mostra com seran els futurs eixos verds i places un cop acabades les obres. L’acte també ha comptat amb la participació de Xavier Rius, vocal d’Urbanisme de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample.

L’exposició compta amb unes estructures de gran format que reprodueixen les imatges virtuals dels futurs eixos verds i places i permeten als veïns i veïnes tenir la sensació de trobar-se al bell mig d’un eix verd o d’una plaça ja acabada.

També inclou una maqueta de la ciutat de Barcelona, sobre la qual es projecta un audiovisual que explica el pla Superilla Barcelona i com ha evolucionat l’urbanisme de l’Eixample. En una gran pantalla també es pot veure com Superilla Barcelona s’estén per tota la ciutat amb altres projectes que ja estan en marxa com la remodelació de la Via Laietana, la Diagonal i la connexió dels tramvies, la Meridiana, etc.

La mostra es podrà veure fins al 25 de març a l’antiga residència universitària Ramon Llull, dins del recinte de l’Escola Industrial, en aquests horaris: de dilluns a divendres, d’11 a 20 hores, i dissabtes, de 10 a 14 hores. S’hi pot accedir pels carrers del Rosselló i de París.