Pàstics, gestos a evitar
Pàstics, gestos a evitar

Plàstics

Segons un informe elaborat per l'ONG WWF, la regió del Mediterrani és la quarta productora de plàstic del món. En total, genera uns 24 milions de residus plàstics cada any i l'equivalent a 33.800 ampolles d'aigua es llencen cada minut al mar.

Les xifres són certament alarmants i, per contrarestar-les, és necessari un esforç conjunt entre poders públics i ciutadania. És per això que, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit impulsar la campanya PlàsTICS, amb l’objectiu de conscienciar sobre l’impacte dels nostres petits gestos i hàbits quotidians sobre la problemàtica generada pel consum de plàstics d’un sol ús.

Llegir més

Coneix els TICS i com evitar-los

Us proposem identificar els hàbits, gestos i rutines que, sense adonar-vos, encara feu en el vostre dia a dia i evitar, d’aquesta manera, que la problemàtica de l’abús del plàstics d’un sol ús creixi.

img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
img plastic 1
Llegir més

On trobar les accions

A partir de dilluns 18 de novembre, la campanya PlàsTICS omplirà diversos espais de la ciutat de Barcelona amb quatre escultures monumentals dels residus de plàstic més representatius. Totes les escultures, elaborades amb poliuretà, aniran acompanyades de faristols informatius i al seu costat hi trobareu informadors ambientals.

Filtra per

Filtra per

0 resultats a la cerca

Map

  Plàstic Zero a l’Ajuntament de Barcelona

  Dins del marc de l’Estratègia Residu Zero de Barcelona (2016-2020), l’Ajuntament de Barcelona està desplegant accions concretes per tal de contribuir a l’eradicació del plàstic d’un sol ús:

  Plàstic zèro a l'ajuntament de Barcelona

  Alternatives

  El març de 2019 es va aprovar una instrucció segons la qual, en totes les dependències i serveis municipals, s’ha d’evitar l’ús d’aigua envasada i de gots de plàstic d’un sol ús – i de vaixelles i altres elements de plàstic d’un sol ús – i substituir-los per alternatives de menor impacte ambiental.

  Plàstic zèro a l'ajuntament de Barcelona

  El got retornable

  L’Ajuntament de Barcelona ha implantat el got retornable a Festes Majors i a les guinguetes de les platges de Barcelona. Els gots reutilitzables funcionen amb un dipòsit previ d’un euro. Qui ho vol, pot retornar el got i recuperar el dipòsit inicial. Aquest sistema aconsegueix dotar de valor el got i n’evita el seu abandonament.

  Plàstic zèro a l'ajuntament de Barcelona

  Vaixella reutilitzable

  S’ha posat en marxa un servei municipal gratuït de préstec de vaixella reutilitzable a l’abast de totes les entitats i associacions de la ciutat. L’objectiu d’aquest servei és evitar la utilització de plats, gots i coberts de plàstic d’usar i llençar en les festes i celebracions populars de Barcelona.

  Plàstic zèro a l'ajuntament de Barcelona

  Conscienciació

  S’ha fomentat el treball en xarxa i projectes relacionats amb la conscienciació ciutadana. En són exemples el repte #beuresenseplastic dut a terme pels membres de la xarxa B+S o el projecte sobre reutilització de plàstic liderat per Paulo Gomés, de la Càtedra Unesco de Sostenibilitat, a l’Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol.

  Plàstic zèro a l'ajuntament de Barcelona

  Taula Plàstic Zero

  En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el 18 novembre del 2019 es va constituir la taula de Plàstic Zero en què hi participen operadors públics i privats per tal d’arribar a acords voluntaris i per desplegar mesures administratives i incentius amb l’objectiu d’eradicar el plàstic d’un sol ús a la ciutat.

  Llegir més

  Barcelona Residu Zero

  L’any 2012, l’Ajuntament de Barcelona va aprovar el Pla de Prevenció de Residus, amb la missió de fomentar la reducció de deixalles a la ciutat involucrant tots els agents implicats (ciutadania, empreses, comerços, entitats, associacions i administracions), per tal d'avançar cap a una ciutat amb menys residus, més eficient en l'ús dels recursos i amb una major internalització de costos ambientals.

  Ara, però, el Consistori vol fer un pas endavant i incorpora l’estratègia de Residu zero i de l’economia circular en les seves polítiques ambientals. L'estratègia de prevenció de residus i Residu Zero es fonamenta en:

  • La reducció de residus (prevenció)
  • La reutilització dels residus (donar-los una segona vida mitjançant l'intercanvi o la reparació)
  • Millora de la recollida selectiva, especialment de la matèria orgànica
  • Coresponsabilitat ciutadana, de manera que aquesta s'impliqui en una òptima gestió dels residus.

  Més informació

  Plàstics, gestos a eviar