Els municipis membres de la C40 representen 700 milions de persones i una quarta part de l’economia mundial. A través de la col·laboració i la innovació, els representants polítics que en formen part es comprometen a complir amb els Acords de París: limitar l’escalfament global del planeta i construir comunitats més saludables i equitatives.
Projectes municipals contra el canvi climàtic de referència internacional
El Pla Clima 2018-2030 és el full de ruta específic per abordar l’emergència climàtica a la ciutat. Té com a objectiu rebaixar les emissions per cada veí en un 45% de cara a l’any 2030. El pla, format per quatre eixos principals (mitigació, adaptació, acció ciutadana i justícia climàtica), va ser premiat pel Pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia com la millor iniciativa de les grans ciutats europees.
També s’han convertit en referències internacionals el projecte Superilla Barcelona i el programa “Protegim les escoles”, que sumen esforços per transformar la ciutat en un espai més segur i saludable, reduir els fums i la presència del vehicle privat i generar espais públics per a la trobada veïnal, el passeig i els jocs dels infants.
Enguany, a més, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. S’hi estan desenvolupant més de noranta projectes i polítiques de foment de l’alimentació sostenible i una programació que s’estendrà des del començament de l’any fins al desembre.
El càrrec que assumirà l’alcaldessa a la C40 se suma al de portaveu a les Nacions Unides de CGLU, la principal xarxa mundial de ciutats.