El Bicibús de l'Eixample, premi Bicimpuls 2021

27/01/2022 - 14:53 h

Bicicleta. L'acte, celebrat a la sala de la biblioteca Bonnmaison, premia iniciatives on la bicicleta n'és la protagonista per quart any consecutiu.

Els premis Bicimpuls van nèixer al 2018 amb la finalitat de promoure i donar visibilitat a les diverses iniciatives que es desenvolupen a l’àrea metropolitana de Barcelona per promoure l’ús de la bicicleta com a mode de transport quotidià i com a eina de transformació social. Aquest 2021, convocats per Movement, els premis arriben a la seva quarta edició.

El Bicibús de l’Eixample, impulsat pel projecte comunitari Camí Camic dels barris de l’Esquerra de l’Eixample i Sant Antoni, ha destacat en la categoria de Foment de la bicicleta per a la mobilitat quotidiana dels premis Bicimpuls, que donen visibilitat a les iniciatives que promouen l’ús de la bicicleta.

El Bicibús es va posar en marxa amb l’inici del curs escolar i des d’aleshores ha anant guanyant participants i ressò mediàtic a les xarxes socials (perfil de Twitter), fins i tot a nivell internacional. En recollir el premi, els seus impulsors van posar èmfasi en que els veritables protagonistes del projecte que son les famílies i els infants que cada divendres arriben a l’escola d’una manera diferent, més sostenible i divertida.

Premis en altres categories

Ús de la bicicleta com a eina per generar activitat econòmica: Las Mercedes Barcelona SCCL una Iniciativa d’emprenedoria que utilitzen la bicicleta com a eina per generar activitat econòmica i llocs de treball.

Ús de la bicicleta com a eina d’inclusió social: Taller de bicicletes inclusiu (Associació Esclat) dins de les Iniciatives que utilitzen la bicicleta com a eina per afavorir la inclusió social.

Foment de l’ús de la bicicleta mitjançant l’organització i/o la participació en esdeveniments culturals: Els fotògrafs Calvox & Periche  per documentar en bicicleta els esdeveniments o projectes culturals i/o per fomentar la cultura de la mobilitat ciclista.

Projecte d’innovació o d’investigació relacionat amb la bicicleta: Projecte Aprendre a volar de Biciclot SCCL, que aporta nous coneixements o noves eines tecnològiques per afavorir la mobilitat ciclista a les ciutats.