FOTOGRAFÍA
Álvaro García, fotògraf
"Qualsevol destí, per llarg i complicat que sigui, consta en realitat d’un sol moment: el moment en què un sap per sempre qui és”
-Jorge Luis Borges-
Buscar respostes sobre nosaltrxs en un sistema basat en estereotips binaris pot resultar encara més complicat. La identitat d’una persona no hauria de definir-se pel seu gènere, la seva preferència sexual o el color de la seva pell. Som una suma de factors no excloents que convergeixen i fan individus únics. Com a tals, hauríem de sentir-nos lliures per treure les nostres pròpies conclusions individuals.
El projecte Un sol moment es planteja retractar a persones que han realitzat un treball de recerca de respostes sobre la seva pròpia identitat de gènere. Al marge d’etiquetes que altrxs o nosaltrxs ens haguem imposat, qui vols ser i com vols relacionar-te amb aquesta identitat?
Siguin les que siguin les teves preferències sexuals, no estàs exemptx de qüestionar-te el teu rol de gènere i com t’hi vols relacionar, perquè cadascunx de nosaltrxs som unx i l’autoqüestionament, en tots els factors de la vida, hauria de crear individus més rics, relacions més tolerants i societats més civilitzades.
L’interès d’Álvaro García Isidro (Oviedo, 1980) per la fotografia sorgeix als anys 90 d’una manera molt poc original: amb una antiga càmera regal del seu pare i el descobriment del treball d’artistes com Robert Frank, Diane Arbus i Gary Winogrand, una mirada que, a dia d’avui, ha seguit marcant el seu treball i la seva manera de viure la vida. Poc després, estudia Belles Arts a la Universitat de Leioa (Bilbao), on acaba per solidificar-se una relació platònica amb el mitjà fotogràfic.
Des de fa anys alterna els seus projectes personals amb la formació i el treball en el seu propi estudi creatiu (Karakter Studio), on s’especialitza en disseny editorial per a projectes fotogràfics amb clients com La Fábrica, MUSAC, Editorial Planeta, Penguin Random House o Ara Llibres.
La lluita de l’ésser humà per desenvolupar una identitat individual, sobrevivint als seus propis paradigmes de normalitat, resulta una constant en el seu treball fotogràfic.
Exposicions recents: This side of nowhere (Projektería Art Gallery, Barcelona, 2020), Un sol moment (Centre LGTBI de Barcelona, 2020)
Publicacions: This side of nowhere (Stendhal Books, 2020)