Gestió cívica

El Centre LGTBI és un servei municipal de l’Ajuntament de Barcelona gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya. Aquesta federació agrupa la major part de les organitzacions referents en la lluita pels drets LGTBI, incloent-hi les entitats deganes del moviment, amb més de 40 anys de trajectòria en l’àmbit català.

Aquest innovador model de gestió permet que el Centre LGTBI es nodreixi de l’expertesa acumulada per aquestes organitzacions en l’atenció directa a persones LGTBI, en diferents àmbits d’actuació i respecte a diversos sectors de població. A més, facilita la implicació de l’àmplia base de voluntariat que aporta la Plataforma.

El màxim òrgan de supervisió de l’equipament és el Consell del Centre, en què tenen representació la regidoria de Feminismes i LGTBI, el districte de l’Eixample, el Consell Municipal LGTBI, la direcció del Centre, les persones que hi treballen i les entitats i persones que en són usuàries. A banda, periòdicament es convoca la Comissió de Seguiment. El Centre compta, a més, amb diversos grups de treball sectorials per a l’execució d’alguns serveis o programes.


Reglament intern de funcionament 

Partint del seu esperit comunitari i plural, el Centre LGTBI té la voluntat de ser un espai obert a les activitats que organitzen les entitats del moviment LGTBI i altres grups, associacions i iniciatives cíviques. En aquest sentit, el Centre, la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona poden no compartir el contingut i orientació d’aquests actes, tot i autoritzar-ne la celebració atès l’interès que tenen per a un col·lectiu específic de persones.