L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona llença la campanya ‘Els mercats són autèntics’

08/04/2024 - 11:29 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

Barcelona basa el seu model de mercats en el comerç de proximitat, en què els mercats s’integren amb una clara vocació de servei als barcelonins i les barcelonines, especialment en el seu entorn més immediat, ja que exerceixen una clara funció vertebradora i dinamitzadora del territori.

Els mercats municipals són veritables motors econòmics i generadors d’ocupació de qualitat, però també contribueixen a millorar la cohesió social i la convivència, la qualitat de l’espai públic, una mobilitat més sostenible i la seguretat dels nostres barris. La xarxa de mercats està formada per 39 mercats alimentaris i 4 mercats no alimentaris.

Comprar al mercat reflecteix un estil de vida que està totalment compromès i  connectat amb el model mediterrani; la majoria de les famílies tenen un mercat a menys de deu minuts de casa.

Amb la campanya ‘Els mercats són autèntics’, es posa de manifest que aquests equipaments ofereixen producte de proximitat, fresc i de temporada; un producte de qualitat que afavoreix la dieta saludable; un servei professional i un tracte personalitzat, i que aposten per la sostenibilitat, contribuint a la reducció del malbaratament alimentari i l’economia sostenible. A més a més, els mercats no alimentaris de la ciutat ofereixen llibres, roba, flors, parament de la llar, antiguitats…

La campanya està dirigida a públics a partir de trenta anys, famílies, joves amb consciència ètica i sostenible, un públic gurmet i preocupat de la salut. Es tracta d’un target que busca autenticitat en els serveis, en el tracte, en els equipaments i en el producte.

Per donar a conèixer la campanya, arreu de la ciutat s’han desplegat banderoles, publicitat a marquesines, i peces per a les xarxes socials de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i el seu lloc web amb els següents missatges:

  • Autèntica sostenibilitat al teu mercat 
  • Autèntic producte de qualitat al teu mercat
  • Autèntics professionals al teu mercat 
  • Autèntic producte de proximitat al teu mercat
  • Autèntiques troballes al teu mercat