Participa en l’activitat gastronòmica MenjaPrimavera! dissabte 18 de març al Mercat de la Llibertat!

..
16/03/2023 - 10:46 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

Aquest dissabte 18 de març, a les 11. 30 h, tindrà lloc la jornada MenjaPrimavera! al Mercat de la Llibertat, on grans i petits podran participar en degustacions i tallers sobre fruites i hortalisses de la temporada de primavera.

La iniciativa està organitzada per Mercabarna, juntament amb l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de fruites i hortalisses de Barcelona i província (AGEM).

Per una banda, les activitats destinades als més menuts se centraran en tallers infantils dedicats al descobriment dels calçots, les hortalisses i els fruits de primavera. Aquest descobriment es farà tant amb la manipulació d’algun dels productes (per exemple, es desgranaran faves) com amb la creació de fruits i hortalisses a partir de plastilina. D’altra banda, els adults podran assistir a la presentació de la guia MenjaPrimavera!, que compta amb receptes de productes de temporada de la mà de Carme Ruscalleda. A més, tothom podrà gaudir d’un tast popular de croquetes de calçot amb la seva salseta i amaniment de primavera.

Durant la primavera podem gaudir de fruites saboroses i plenes de color. La maduixa és una de les fruites estrella de la temporada. Les taronges, nespres, maduixes, gerds, mandarines, albercocs, prunes i cireres també són grans eleccions durant la primavera si vols gaudir del millor moment d’aquestes fruites.

Pel que fa a les hortalisses, hi ha una sèrie de productes que arriben al seu punt àlgid en què podem gaudir al màxim dels seus sabors i propietats. Estem parlant dels espàrrecs, els pèsols, les faves i les pastanagues, entre d’altres.

Reconèixer els productes de temporada ens permet cuinar receptes delicioses amb aliments frescos, saludables i amb una gran quantitat de propietats nutritives. Els comerciants dels mercats, experts en aquests productes, us donaran les millors recomanacions!