25a edició del Premi Comerç de Barcelona

..
26/07/2024 - 12:52 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

La Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona ha obert la convocatòria per la 25ª edició del Premi Comerç de Barcelona, unificat amb el Premi Mercats de Barcelona. Aquests guardons tenen com a objectiu reconèixer i promocionar la contribució dels comerciants a la ciutat que donen vida a Barcelona.

Barcelona és una ciutat dinàmica, creativa i oberta, amb una àmplia oferta cultural i empresarial reconeguda a tot Europa. Hi destaca la gran oferta comercial i associativa, que representa una font de riquesa i que és l’eix vertebrador de la vida a la ciutat. Any rere any, el comerç de Barcelona demostra que és un dels motors de la ciutat i treballa per enfortir la cohesió dels barris.

Així doncs, el Premi Comerç de Barcelona vol reconèixer els establiments que dinamitzen els espais comercials dins la trama urbana; i els comerços que desenvolupen noves propostes i models de negoci per donar resposta a les noves demandes dels clients.

Els premis consten de cinc modalitats:

  • Premi al millor model de negoci: Per a iniciatives empresarials innovadores que han fet aportacions significatives al sector comercial i a la seva projecció internacional.
  • Premi al millor comerç de proximitat: En reconeixement dels comerços que desenvolupen una funció social destacada i contribueixen a la vertebració de la trama urbana.
  • Premi al millor comerç emblemàtic: Destinat a establiments amb valor patrimonial inclosos en el Catàleg del patrimoni arquitectònic i historicoartístic de Barcelona i paisatgístic dels establiments emblemàtics de la ciutat de Barcelona de 2016.
  • Premi Albert González a la tasca de contribució a la promoció i coneixement del comerç de la ciutat: En reconeixement a persones que han contribuït al desenvolupament i promoció del comerç de Barcelona, destacant valors com la innovació, la sostenibilitat i l’emprenedoria.
  • Premi Mercats de Barcelona, Jordi Maymó: Inclou dues subcategories:
    • Premi a la millor iniciativa individual d’un establiment d’un mercat municipal de la ciutat de Barcelona: en reconeixement de la singularitat de determinats establiments comercials presents a la xarxa de mercats municipals de la ciutat de Barcelona.
    • Premi a la millor iniciativa col·lectiva per a la dinamització d’un mercat municipal de la ciutat de Barcelona.

El termini de presentació s’estendrà del 24 de juliol al 30 de setembre, i els interessats hauran de presentar la seva candidatura en el següent formulari.

Per obtenir més informació, podeu consultar el document de la convocatòria al web.