El fossat del Mercat de Sant Antoni acull l’esdeveniment Amstrad “Run”AUA 2024”

..
17/05/2024 - 14:14 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

Amstrad, les icòniques computadores que van captivar la dècada dels 80, tornen a prendre protagonisme a la ciutat de Barcelona amb l’esdeveniment “Run”AUA 2024”. Organitzat per l’Agrupació d’Amics d’Amstrad (AUA), amb la col·laboració de Mercats de Barcelona i el Mercat Dominical de Sant Antoni, aquesta exposició té com a objectiu ser el punt de trobada per a tots aquells que comparteixen la passió per Amstrad i la informàtica retro.

La jornada, d’entrada lliure, tindrà lloc el diumenge 26 de maig de 10 a 20 h, al fossat del Mercat de Sant Antoni en el marc del Mercat del Llibre Dominical. Es comptarà amb una gran exposició de màquines Amstrad, Apple i d’altres sistemes Spectrum, Commodore, Atari i MSX on els assistents podran gaudir i reviure la tecnologia dels anys 80 i 90. 

També es presentaran els últims avenços en hardwares nous per a aquests equips, juntament amb la promoció de nous videojocs i expansions amb l’objectiu de promoure la recuperació dels jocs oblidats i de reviure’ls amb el suport dels darrers avenços tecnològics. Tanmateix, es disposarà d’hardwares vells per als Amstrad CPC oferint una experiència completa per als aficionats.

L’esdeveniment també inclourà activitats interactives com tallers de reparació de màquines antigues, on els experts de l’AUA estaran disponibles per ajudar els visitants a restaurar i posar en marxa els seus computadors antics. A més, es durà a terme torneigs en pantalles CRT i s’habilitaran zones de joc amb màquines i joysticks originals per gaudir dels jocs de l’època.

Durant tot el dia es duran a terme diverses activitats: d’11 a 11:30 h, els assistents podran gaudir d’una entrevista amb Luna Santamaria, creadora de l’expansió DDI-REVIVAL. De 12 a 12:30 h, hi haurà una xerrada a càrrec de Jordi Solis titulada “Arqueologia Informàtica: IMSAI 8080, l’ordinador de la pel·lícula Jocs de Guerra”.

Durant el migdia, de 13 a 14 h, serà el torn de la primera ronda de torneigs amb Trailbarian, i de 16 a 17 h, serà el torn de la segona ronda amb Barbarian.

Així mateix, hi haurà una àrea dedicada a Apple amb una col·lecció que inclourà l’exposició de més d’una vintena d’equips d’aquesta marca icònica dels anys 80 i 90. A part, també es destinarà una altra zona a l’exposició d’altres sistemes com Spectrum, Commodore, Atari i MSX. 

La jornada finalitzarà amb un concert a càrrec de Narcisound, que tindrà lloc de 18 a 19 h.

El Mercat de Sant Antoni, amb una rica història en informàtica a Barcelona, és un lloc emblemàtic on molts van iniciar el seu viatge en aquest fascinant món. Aquesta iniciativa no només permetrà reviure els millors moments de la informàtica retro, sinó també rendir homenatge als botiguers i a l’ecosistema que van contribuir en aquesta cultura.