El Gremi de Flequers de Barcelona se suma a la Regata Cultural amb el Pa de Mar, una proposta especial per la Copa Amèrica

Es tracta d’un pa fet exclusivament amb aigua de mar, farina i massa mare, que té forma de nus mariner i que ha creat el forner Andreu Bertran.

..
17/07/2024 - 17:47 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

El Mercat de la Boqueria ha acollir avui la presentació del ‘Pa de Mar’, la proposta de pa especialment creada pel Gremi de Flequers de Barcelona amb motiu de la celebració a la ciutat de la 37a edició de la Copa Amèrica. El pa, fet exclusivament amb aigua de mar, farina i massa mare, queda integrat dins de la Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar l’arribada d’aquest gran esdeveniment esportiu a la ciutat.

El nou Pa de Mar, que s’ha presentat a l’Espai Boqueria, té forma de nus mariner i és una creació d’Andreu Bertran, forner agremiat al Gremi de Flequers de Barcelona, que ha estat experimentant per aconseguir el sabor i la forma desitjada del pa.

La proposta compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Gremi anima tots els forners a sumar-se a la iniciativa elaborant el seu propi Pa de Mar i, fins i tot, decorant aparadors i vitrines amb motius mariners. El Gremi de Flequers de Barcelona distribuirà  pòsters amb la imatge del pa a totes les fleques agremiades i ha editat un vídeo on es pot veure pas a pas com elaborar el nou Pa de Mar.

La regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, ha lloat la proposta del Pa de Mar com una “metàfora perfecta de Barcelona i el seu comerç de proximitat, que combina tradició i modernitat i que abraça el patrimoni marítim i l’integra amb creativitat i mirada de futur”. “La Copa Amèrica ha de ser una oportunitat per obrir la ciutat al mar i perquè la gent que ens veurà i que seguirà l’esdeveniment pugui conèixer la nostra cultura, el nostre comerç i la nostra capacitat d’innovar, de ser resilients i de mirar al futur sense perdre de vista les arrels”, ha remarcat la regidora.

Durant la presentació d’aquest dimecres, Andreu Bertran ha fet una demostració de com s’elabora el Pa de Mar i el xef Quim Casellas, del restaurant Casamar de Llafranc, ha cuinat un suquet de peix fet amb aigua de mar. També han intervingut en l’acte el president del Gremi de Flequers de Barcelona, Jaume Bertran; el director de Port Vell, David Pino; i el director corporatiu de la Copa Amèrica, Albert Vilumara.