El Mercat de la Concepció acull la 2a edició de la jornada 'Fem salut, moviment i alimentació conscient'
La Jornada 'Fem salut, moviment i alimentació conscient' és una iniciativa comunitària impulsada per la Taula d’Entitats i Serveis de la Dreta de l’Eixample (TESDE).
La Taula d’Entitats i Serveis de la Dreta de l’Eixample (TESDE) presenta la segona jornada ‘Fem salut, moviment i alimentació conscient’, que tindrà lloc el pròxim divendres 18 d’octubre, d’11 a 20 h, al Mercat de la Concepció. Aquest projecte és una iniciativa que té com a objectiu fomentar els hàbits saludables, conscienciar sobre la importància de l’alimentació equilibrada i la consecució del benestar personal.
Com en la primera jornada celebrada el passat abril, que va ser tot un èxit, les activitats seran gratuïtes i estan pensades per a tots els públics, des de famílies fins a professionals interessats en la nutrició.
El programa inclou tallers pràctics, xerrades, taules rodones i activitats familiars amb la col·laboració de diverses entitats locals com l’EAP Dreta de l’Eixample (CAP Roger de Flor), el Centre Cultural La Casa Elizalde, la Biblioteca Sofia Barat, Integral Cooperativa de Salut, Coreixample i el Mercat de la Concepció.
D’11 a 12 h, el dietista i nutricionista Àlex Vera, del CAP Roger de Flor, impartirà una xerrada on exposarà alguns dels mites alimentaris i l’etiquetatge nutricional. En la següent hora, de 12 a 13 h, els paradistes del Mercat de la Concepció protagonitzaran una taula rodona i col·loqui que permetrà als visitants conèixer de primera mà com es gestionen els aliments al mercat.
A partir de les 13 h i fins a les 14 h, tindrà lloc un taller de show-cooking a càrrec de la xef Muntsa Holgado. En aquest taller es presentaran elaboracions creatives amb productes de temporada del mercat, oferint als assistents idees per treure el màxim profit als ingredients de proximitat i temporada. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia.
Ja a la tarda, de 16.45 a 17.45 h, el Mercat de la Concepció organitza un taller familiar per als més menuts de cuina saludable i creativitat amb fruita. Seguidament, de 18 a 19 h, Alejandra de Leiva Pérez, llicenciada en Humanitats i en Nutrició i Dietètica, impartirà una sessió sobre la ciència darrere dels aliments, on s’explicarà com podem maximitzar els beneficis dels aliments i comprendre millor les bases científiques de la nostra dieta diària.
Finalment, de 19 a 20 h, la jornada acabarà amb un taller sobre benestar emocional i alimentació a la llar, organitzat per Integral Cooperativa de Salut i dirigit per la Glòria Vilalta, enginyera industrial i terapeuta. Vilalta ensenyarà tècniques per dur una vida més sana i serena, relacionant la cuina amb el benestar emocional a casa.
L’associació Coreixample serà l’encarregada de la cloenda, posant el punt final a un dia dedicat a promoure hàbits saludables i la importància de l’alimentació conscient, amb l’objectiu de seguir impulsant un estil de vida equilibrat i accessible per a tothom.