El Mercat de l’Abaceria, compromès amb l’art, acollirà 6 exposicions el 2023

..
06/02/2023 - 12:16 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

El Mercat de l’Abaceria Central de Barcelona i l’Associació de Veïns i Amics del Passeig de Sant Joan han organitzat 6 exposicions pictòriques al llarg d’aquest 2023. L’objectiu és donar un espai als artistes que, segons el jurat dels concursos de pintura al Passeig de Sant Joan, són d’alta categoria. És a dir, tant els artistes amb més trajectòria com els artistes més joves amb projecció de futur donaran a conèixer les seves obres en un mercat que vol contribuir a una ciutat dinàmica i compromesa amb la creació. Ramon Casalé serà el comissari que acompanyarà als artistes que exposin al mercat.

El mercat inaugurarà “Pulsions” el pròxim dimecres 8 de febrer, la primera exposició de la mà de Melisa Figueroa. Es tracta d’una jove artista que va néixer a Buenos Aires i va venir a Barcelona per formar-se. Ha estudiat disseny, il·lustració i ara cursa el grau de Belles Arts. Tot i la seva curta trajectòria, ja ha exposat cinc vegades l’any 2022 i té previstos diversos esdeveniments al llarg d’aquest any. A més, Figueroa ha estat premiada en dues ocasions en el concurs de pintura al Passeig de Sant Joan. Per primera vegada, l’artista presentarà una exposició de forma individual.

L’exposició “Pulsions” és fidel a la personalitat artística de Melisa Figueroa. Precisament, aquesta personalitat busca apel·lar l’exploració del subconscient a través del dualisme de la llum i la foscor. D’acord amb això, el títol de l’exposició, “Pulsions”, ja dóna una idea de l’enfocament de l’obra de l’autora, en què a partir de la interacció d’una sèrie d’elements que es relacionen entre ells creen una amalgama de conduccions motrius que enllacen entre si.

L’exposició estarà oberta a tothom des del 8 de febrer fins al 15 de març, al Mercat de l’Abaceria. Més concretament, a la primera planta de la Sala Polivalent, a la qual s’accedeix per Passeig de Sant Joan amb el carrer Indústria. El vernissatge serà el dia 8 a les 19 h i anirà acompanyat d’una copa de vi, fet que es repetirà també a la resta d’exposicions de l’any. 

Un cop acabada la primera exposició de l’any, el Mercat de l’Abaceria acollirà una exhibició de Sasha Zimulin entre el 22 de març i el 19 d’abril. A continuació, Daniel Berdala presentarà la seva obra del 4 al 31 de maig. Durant l’estiu, entre el 14 de juny i el 12 de juliol, el mercat comptarà amb l’exposició d’Emma Martín. El 6 de setembre, el mercat recuperarà el cicle artístic amb Mercè Hernández, que oferirà el seu talent al mercat fins al 4 d’octubre. Per acabar, Francisco Salas tancarà el calendari d’exposicions del 2023 amb una mostra des del 18 d’octubre fins al 15 de novembre.