Inscripcions obertes pel programa educatiu de Mercats de Barcelona per al curs 2024-2025

L'Institut Municipal de Mercats de Barcelona ha anunciat l'obertura de les inscripcions per al programa educatiu del curs 2024-2025 per a escoles i instituts.

..
03/07/2024 - 12:01 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona ha anunciat l’obertura de les inscripcions per al programa educatiu del curs 2024-2025. Aquesta iniciativa ofereix a escoles i instituts una àmplia gamma de propostes educatives centrades en l’alimentació saludable i el descobriment dels mercats com a espais d’aprenentatge i de convivència.

El programa educatiu ofereix diverses iniciatives adaptades a diferents nivells, des de visites guiades destinades a alumnes d’educació infantil fins a propostes dirigides per a estudiants d’ESO i  Batxillerat. 

Entre aquestes iniciatives, destaca el projecte educatiu `Mengem sa, mengem de mercat´ dirigit a alumnes d’educació infantil fins a l’ESO. Aquest projecte convida les escoles a visitar els mercats de Barcelona per complementar els continguts treballats a l’aula amb experiències pràctiques. L’alumnat podrà descobrir la importància d’una dieta equilibrada, la compra conscient i la pràctica d’esport per dur una vida saludable, tot ressaltant els valors de comprar productes frescos, de proximitat i de temporada.

Una altra proposta és el projecte `Un mercat més sostenible´ adreçat a l’alumnat de primària. Aquest projecte se centra en la sostenibilitat alimentària i la gestió de residus, i els alumnes reflexionaran sobre el consum responsable i proposaran accions concretes per fomentar hàbits sostenibles. 

Els seus objectius són apropar els mercats als infants per fomentar la consciència mediambiental, convertir-los en agents actius en propostes sobre alimentació saludable i gestió de residus, i treballar competències clau relacionades amb la sostenibilitat dels mercats i el seu entorn. Aquest projecte forma part de la Convocatòria Unificada de Programes (CUP) del Consorci d’Educació de Barcelona, garantint la qualitat metodològica i la coherència amb els projectes educatius dels centres.

L’última proposta formativa, Aprenentatge i Servei (ApS), està adreçada a alumnes de 3r d’ESO fins a 1r de batxillerat i se centra en dues iniciatives clau. La primera, `Mercats per la Porta Gran´, és un projecte intergeneracional que uneix els alumnes amb la gent gran per explorar la relació entre una bona alimentació i la salut, culminant en un servei d’acompanyament al mercat. La segona, `Menja’t el Món´, és un projecte que promou la integració de persones nouvingudes. En aquest projecte, els alumnes treballen per transformar el mercat en un espai inclusiu, facilitant la integració i cohesió social al barri.

Amb aquestes iniciatives educatives, els mercats de Barcelona reafirmen el seu compromís amb l’educació, fomentant hàbits alimentaris saludables, la sostenibilitat i el coneixement dels mercats com a espais clau per a la comunitat educativa de la ciutat.

Per obtenir més informació, les escoles interessades poden visitar el web dels mercats de Barcelona o contactar amb programaeducatiu​@menjodemercat.cat per aclarir qualsevol dubte. 

Les inscripcions es realitzen a través d’aquest formulari.

Més informació