La 2a edició del Petit Mercat de Mercats arriba al Mercat de Sant Antoni amb gastronomia, tallers i animacions per a tots els públics

Els dies 10 i 11 de maig se celebrarà la segona edició de Petit Mercat de Mercats, que aquest any tindrà lloc al Mercat de Sant Antoni.

..
02/05/2024 - 11:02 h - Comerç i mercats Mercats de Barcelona

Els dies 10 i 11 de maig se celebrarà la segona edició de Petit Mercat de Mercats, que aquest any tindrà lloc al Mercat de Sant Antoni, a les places dels carrers Tamarit i Comte Borrell. Durant els dos dies, d’11 a 22 h, s’organitzaran tot un seguit de tallers, showcookings, animacions i activitats  infantils i musicals per a tota la família.

Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Institut Municipal de Barcelona (IMMB) en col·laboració amb la  Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM), amb l’objectiu de traslladar l’essència de la fira Mercat de Mercats a diferents barris i s’organitza en estreta col·laboració amb els mercats i el seu entorn. L’objectiu de la Fira és dinamitzar el territori i fomentar valors dels mercats com el consum de producte de qualitat i proximitat o el foment de l’alimentació saludable i sostenible i la gastronomia local.

Enguany, l’esdeveniment s’inclou en la programació de Regata Cultural, el programa d’activitats que s’organitza per acompanyar l’arribada de la Copa Amèrica a Barcelona. Aquest gran esdeveniment esportiu estarà present a la fira amb una pantalla gegant i un taulell informatiu.

Els comerciants de Sant Antoni oferiran els seus productes

El producte de qualitat serà el protagonista indiscutible de la fira de la mà dels comerciants del Mercat de Sant Antoni, que en seran els màxims representants des de les seves parades. Durant el Petit Mercat de Mercats, els comerciants sortiran a la plaça del carrer Tamarit per oferir a la ciutadania degustacions dels seus productes. Ho faran representant diferents especialitats del mercat, com són el peix i el marisc (La Barca); la carnisseria i menuts (Carnisseria Anglada) i els bars de mercat (Pinotxo Bar).

També estaran representats a la fira diferents restaurants del territori, com Nectari, Pepa Tomate, o l’obrador de pastisseria artesanal ROSAH’S Artisan Pastry.

Els ciutadans podran comprar les tapes directament als estands, on tindran un preu de 3 o 5 euros, i gaudir dels tastos oferts pels diferents operadors. La fira tindrà un espai amb barbacoes on hi haurà personal que cuinarà els productes que els ciutadans comprin al mercat. D’aquesta manera es podran  degustar in situ els aliments frescos comprats a les parades i que els comerciants tindran preparats i senyalitzats amb aquest objectiu.

A més a més, com a complement de les consumicions, també  hi haurà diferents barres amb cerveses, aperitius, vins i altres begudes.

Tallers gastronòmics

L’Aula Gastronòmica serà escenari de tallers culinaris protagonitzats per persones expertes i prescriptors gastronòmics. Destaquen els showcookings encapçalats per xefs reconeguts com Paco Pérez (restaurant Miramar, Llançà), Lena Maria Grané i Ricky Smith (restaurant Baló, Barcelona) i Jordi Esteve (restaurant Nectari, Barcelona).

En la segona edició del Petit Mercat de Mercats també es duran a terme diferents tallers amb producte de mercat, com per exemple el taller Escabetx: el peix marinat amb més història, impartit per Anna Bozzano; el taller infantil d’hamburgueses que arribarà de la mà del Gremi de la Carn o el d’elaboració de begudes fermentades kombutxa organitzat per l’Espai Consum Responsable i a càrrec de Gòtic Ferments. La literatura gastronòmica estarà representada per la xef Maria Nicolau, que presentarà el seu nou llibre Cremo!.  Finalment, es duran a terme diferents masterclass i tallers de tastos com el tast guiat de cerveses d’Estrella Damm o les masterclass i degustació de Bitter Cinzano o de combinats de Royal Bliss.

 

Animacions infantils i musicals

Els infants es podran divertir en una zona especial on podran jugar, dibuixar en una pissarra gegant o gaudir de la lectura amb llibres infantils gastronòmics, entre d’altres propostes.

També podran jugar amb la instal·lació ‘U-Smart Toys’. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb Lagula Arquitectes que uneix l’arquitectura, l’enginyeria i el mobiliari urbà per fer de les smart cities una experiència lúdica. Amb aquestes joguines, es fomenten valors cívics com la col·laboració, la inclusió, la sostenibilitat o la creativitat i es convida a tenir cura de la ciutat.

L’escenari acollirà animacions musicals, com espectacles de DJ (DJ Diego Armano, Guille de Juan, Lady Avocado, Lidiuska, Yamamemaru i JordiO Pinchadiscos) i les actuacions de Taller de Músics (Eva Fort i Núria Duran).

Els Encants de Sant Antoni i el Mercat Dominical

Els Encants de Sant Antoni també estaran presents a la fira. Hi portaran diferents activitats de dinamització, com un photocall perquè les persones assistents puguin immortalitzar el moment. El dissabte, l’artista Brigitta Lamoure serà l’encarregada d’animar la clientela dels Encants i els assistents a la fira interactuant, xerrant i sortejant vals de compra.

Per la seva banda, El Dominical de Llibre tindrà una exposició sobre la història del Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni, amb textos i imatges que repassen els darrers 85 anys de vida del mercat. També comptarà amb un estand on es vendran llibres, principalment, de temàtica gastronòmica.

El Petit Mercat de Mercats acollirà, també, un estand informatiu de l’Espai Consum Responsable (ECR), un equipament municipal que promou el consum responsable i l’alimentació sostenible, on es compartiran de forma lúdica les eines i recursos disponibles a la ciutat per apropar al públic un tipus de consum amb impacte positiu a les persones, el medi ambient i l’economia. El dissabte de 16 a 18 hores, s’oferiran degustacions de la beguda kombutxa de Gòtic Ferments, un projecte exemplar de consum responsable, de proximitat i sostenible.”

Més informació