La Boqueria acull l’acte de presentació de la 6a Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

..
17/01/2023 - 16:19 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

Aquest dimarts 17 de gener, s’ha celebrat a l’Espai Boqueria del Mercat de la Boqueria l’acte de presentació de la 6a Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, que se celebrarà els dies 20, 21 i 22 de gener. Es duu a terme sota el marc de la 39a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica de Sant Vicenç dels Horts, dedicada a la divulgació de la cuina tradicional catalana.

A l’acte hi ha participat Miguel Comino, alcalde de Sant Vicenç dels Horts, que ha destacat que “la 6a Mostra Internacional de Pastisseria és un model únic en el món amb l’arribada massiva de mestres pastissers, que ofereixen la seva saviesa al poble”. “Sant Vicenç dels Horts es converteix en una capital de la pastisseria, no només aquest cap de setmana, sinó sempre”.

S’ha comptat també amb la presència de Josep Lladonosa, conegut com “el cuiner dels cuiners”, a qui van atorgar la Creu de Sant Jordi i qui ha deixat un llegat cultural a l’abast de tots. Durant l’acte, Lladonosa ha posat èmfasi en el fet que “la cuina és una cultura indiscutible i necessària per a tot ésser humà, perquè sense la cuina no podria viure ningú”. També ha remarcat la importància d’oferir un espai per als joves.

Eugeni Muñoz, mestre pastisser i director creatiu de la Mostra Internacional de Pastisseria, ha destacat el valor de la pastisseria i ha declarat que “la mostra es va originar com a reivindicació de la pastisseria, on es troben pastissers de tot el món en un format únic”. Ha parlat també de la importància dels joves i de la cultura pastissera. “Durant la mostra s’hi podrà trobar tres tipus de pastissers: demostradors, de pastisseria i de restauració”.

Per últim, també hi ha participat Xavi Gómez, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, que ha destacat que gràcies a la mostra “ens convertim en la capital mundial de la pastisseria, en una nova edició que reafirma l’èxit del model”.

La sisena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts aplegarà alguns dels pastissers i pastisseres més reconeguts del món, procedents d’Itàlia, Portugal, Armènia, Equador, a més de Catalunya i d’Espanya, que oferiran les seves creacions al públic. L’esdeveniment està pensat per a tota classe de públic, i és d’entrada gratuïta. A més, durant la Mostra es lliuraran els Premis Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts, que reconeixen les 50 millors pastisseries de tot Catalunya.

Enguany, la inauguració anirà a càrrec de Lluc Crusellas, el campió del premi més prestigiós del món en el sector de la xocolata, el World Chocolate Masters. Durant l’esdeveniment també s’inaugurarà l’Espai Josep Lladonosa, una sala estable de cuina i exposició gastronòmica a Sant Vicenç dels Horts a partir de l’obra que el cuiner ha llegat a l’Ajuntament. I, com a novetat, enguany s’incorpora el concurs d’escoles de pastisseria de Catalunya, en què l’alumnat podrà elaborar les seves propostes amb l’objectiu d’involucrar el jovent en la cultura pastissera.