La Boqueria i el Liceu celebren l’aniversari de Bach amb la iniciativa ‘Bach in the Subways’

..
22/03/2024 - 15:04 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

El Mercat de la Boqueria ha acollit avui l’actuació de nou violoncel·listes de l’Orquestra del Liceu i de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, que han interpretat algunes de les peces més poderoses de Johann Sebastian Bach per celebrar l’aniversari del naixement del cèlebre compositor alemany.

El concert forma part del moviment artístic internacional ‘Bach in the Subways’, que fa arribar la música clàssica al gran públic de manera lliure i gratuïta en espais públics de diferents ciutats arreu del món. La iniciativa va néixer l’any 2010 de la mà del músic nord-americà Hale Henderson, qui un dia va començar a tocar peces de Bach al metro de Nova York.

Després que Hale Henderson comencés a tocar en solitari al metro de Nova York de manera gratuïta, l’any següent un grup de músics s’hi va unir i van començar a tocar tots junts. Els viatgers del metro es quedaven hores escoltant-los i la iniciativa es va replicar ràpidament en diferents ciutats de tot el món: havia nascut el moviment internacional ‘Bach in the Subways’.

Nou joves músics reviuen Bach a la Boqueria 

Els joves músics que han ofert el concert han estat Joan Puntí, Lia Valdés, Anna Casafonts, Marc Codina i Aina Pèrez, de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona; i Matthias Weinmann, qui ha presentat l’acte, Òscar Alabau i Paula Lavarias Ferrer, del Gran Teatre del Liceu. El músic extern Pol Mendoza també s’ha sumat al grup.

Els nou violoncel·listes han interpretat la Sinfonia a tres la major; Coral Nun ruhen alle Wälder; Preludi de la segona suite per violoncel solo (Paula Lavarias Ferrer); Sarabande de la 5a suite inglesa; Arioso de la Cantata BWV 154; Passepied; Preludi de la 4a suite per a violoncel sol; Allemande de la 4a Suite per a violoncel sol; Gavotte de la 6a suite per a violoncel; Aria de la cantata BWV 22; Preludi en si minor; Coral Wachet auf ruft uns die Stimme; i Air de la 4 Suite orquestral.

El president de l’Associació de Comerciants del Mercat de la Boqueria, Jordi Mas, ha destacat que la col·laboració entre la Boqueria i el Teatre del Liceu va començar el 2020 per potenciar la identitat de la ciutat de Barcelona amb activitats culturals i d’entreteniment. “Volem que els barcelonins i el públic estranger vegi que des de la Boqueria estem promovent accions perquè la gent que ve al mercat gaudeixi amb els cinc sentits”, ha afegit.