La neerlandesa Marianne Vos, guanyadora de la Primera Volta Ciclista Femenina a Catalunya

La Federació de Mercats Municipals de Barcelona ha patrocinat el debut de la Volta Ciclista a Catalunya Femenina.

..
10/06/2024 - 21:43 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

La neerlandesa Marianne Vos, tota una llegenda del ciclisme, ha estat la guanyadora de la primera edició de la Volta Ciclista a Catalunya Femenina per etapes. Vos, considerada la reina del ciclisme, ha estat tres vegades campiona del món, tres vegades guanyadora del Giro d’Itàlia, campiona olímpica i compta amb més de 250 victòries professionals. Al mateix torn, el seu equip, Team Visma-Lease a Bike, s’ha convertit en el millor equip de la Volta. 

La primera edició de la prova femenina per etapes de la Volta Ciclista a Catalunya ha tingut lloc del 7 al 9 de juny. L’esdeveniment ha comptat amb la participació de 20 equips, incloent-hi 7 equips de l’elit mundial UCI World Teams, més d’una desena de l’UCI Women’s Continental Teams, així com d’equips nacionals com el Massi-Baix Ter o la selecció catalana. La competició ha transcorregut en tres etapes a Catalunya, combinant desafiaments esportius amb la promoció d’un estil de vida saludable i sostenible. La primera amb sortida i arribada a Manresa, la segona entre la Seu d’Urgell i La Molina, i la darrera entre Molins de Rei i Barcelona. La tercera i última etapa tenia un recorregut de 86,6 quilòmetres amb sortida des de Molins de Rei i acabada a la capital catalana, amb un recorregut per l’interior del Baix Llobregat i el Penedès amb dos passos de muntanya: l’Alt dels Casots i l’Alt de Begues.

Tal com es va anunciar a la Fira Petit Mercat de Mercats al Mercat de Sant Antoni, enguany la  Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) ha patrocinat el debut de la Volta Ciclista a Catalunya Femenina, amb un premi al millor equip.  El dia de la final, la FEMM i l’IMMB van comptar amb un estand promocional a la zona d’arribada de la Volta, a l’av. Reina Maria Cristina. A més a més, el president de la FEMM, Eduard Escofet, i el aecretari general de la Federació, Francesc Leyva, es van encarregar de lliurar un lot de fruita fresca dels mercats de Barcelona a l’equip guanyador, el Team Visma-Lease a Bike, format per Marianne Vos, Riejanne Markus, Fem van Empel,  Rosita Reijnhout, Maud Oudeman i Femke de Vries.

 

El president de la FEMM, Eduard Escofet, es va mostrar “orgullós” d’haver patrocinat la primera lliga femenina: “volem impulsar l’esport femení al nostre país vinculant els valors de l’esport amb l’alimentació saludable que promouen els mercats”