L’Ajuntament de Barcelona activa els ajuts “Impulsem el que fas” en favor de l’alimentació sostenible i el consum responsable

..
28/04/2023 - 15:26 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

La convocatòria “Impulsem el que fas” 2023 ha inclòs la Modalitat 5. Una modalitat que té com a objectiu l’impuls de projectes que contribueixin a avançar cap a un canvi de model de consum més responsable, el qual garanteixi una alimentació sana, justa i sostenible a la ciutat. 

La Modalitat 5 finança fins al 80% del pressupost del projecte, amb una quantitat màxima de 40.000 €. A més, aquest any es podrà incloure la compra de maquinària o el cost de rehabilitació de locals, amb un màxim del 50% del pressupost total del projecte i els comerciants dels mercats poden presentar els seus projectes per sol·licitar l’ajuda.

La Modalitat 5 inclou tres submodalitats segons els projectes presentats: 

  • Modalitat 5A.- Comercialització i distribució d’alimentació sana, justa i sostenible: Centrat en projectes que pretenen consolidar o reforçar l’oferta de productes locals i de temporada, siguin  frescos o elaborats. Amb l’objectiu d’afavorir la venda de proximitat, promoure el consum responsable i reduir la petjada de carboni. 
  • Modalitat 5B. Sensibilització i foment del consum responsable i l’alimentació sostenible: Centrat en projectes que fan accessible el consum responsable, generant un canvi en la demanda de productes o serveis i afavorint a un entorn més sostenible.
  • Modalitat 5C. Sensibilització i foment del consum responsable i l’alimentació sostenible: Centrat en projectes que busquen un canvi de model més sa i sostenible en els menjadors educatius. A més, tenen la intenció de promoure un model de consum responsable en horari lectiu i no lectiu.

Els projectes presentats han d’alinear-se amb els compromisos del Pacte de Milà i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Els projectes també han de tenir en compte: L’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible 2030 i l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària de Barcelona 2030. 

A més, hi ha una sèrie de requisits generals:

  • Els salaris de les persones contractades no poden ser inferiors a l’SMI.
  • Contracte de treball mínim de 6 mesos per treballadors amb jornada completa en projectes de 6 a 12 mesos.
  • Els projectes s’han d’emmarcar en una tipologia de modalitat concreta.
  • Només se subvenciona un projecte per entitat i, en cas d’agrupació, dos.
  • No se subvencionen projectes que hagin obtingut subvenció en tres convocatòries anteriors, a excepció:
    • Incorporació d’innovacions substancials o evolució del projecte
    • Mesures per garantir la seva sostenibilitat a futur i fins a un màxim de 3 convocatòries.

Per accedir a la informació completa i a les bases per presentar projectes, es pot consultar la pàgina web del programa. El dia 11 de maig és la data límit per presentar projectes.