Noves parades dels Mercats de Barcelona: una aposta per la qualitat i la proximitat

..
13/01/2025 - 10:56 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

L’any 2024, molts comerciants van triar els Mercats de Barcelona per engegar els seus negocis. Així, nombroses parades van obrir portes als diferents mercats de la ciutat per apropar a la ciutadania a les seves especialitats: carn, peix i marisc, fruita, llegums… A més a més, diversos establiments van apostar per renovar les seves instal·lacions, guanyant espai i comoditat. 

Mercat de Galvany

A finals de desembre, una nova parada va aterrar al mercat de Galvany. Es tracta de La Barca, un establiment que ofereix peix i marisc fresc i plats preparats perfectes per compartir. Per exemple, ofereixen arrossos de vieires, verdures de temporada, mar i muntanya o gambes vermelles del Mediterrani; o plats com fricandó de rap del Mediterrani, suquet de cloïsses gallegues, pota de pop gallec o mandonguilles casolanes amb sípia i pèsols del Maresme. 

El mercat de Galvany també va donar la benvinguda a Aviram Margalló (parada 39-40), una parada especialitzada en pollastres, aus i conills; ous ecològics; confits, magrets i foies des Landes (OGP) i elaborats propis. 


Mercat de la Sagrada Família

L’octubre de 2024 Peix Fresc Montse i Lluís va estrenar nova parada (40-44) al mercat de la Sagrada Família. Estan especialitzats en peix i marisc fresc, i cada dia els seus bancs s’omplen de les millors captures, seleccionades meticulosament per garantir la frescor i el sabor autèntic del mar. Una destinació imprescindible per als amants del bon peix.

Mercat de la Llibertat

El 2024, el mercat de la Llibertat ha acollit tres noves parades: Miquela Artés, Carns Guille i Duetti. 

Carns Guille (parada 42) va aterrar al mercat de la Llibertat el març de 2024. Estan especialitzats en carns nacionals i seleccionades. 

Miquela Artés, mestres carnissers des de 1990, també va obrir portes el 2024 a la Llibertat. Miquela es va endinsar al món de la carnisseria l’any 1990 a Casa Pitreres, on va conèixer les diferents tipologies de carn de vedella, porc, pollastre, races, alimentació, criança, orígens… A la parada la clientela trobarà vedella, embotits, formatges, elaborats (hamburgueses, empanades, croquetes… ). 

Duetti és el referent dels productes italians al mercat de la Llibertat. A la seva parada trobem pasta fresca, pizzes, un gran assortiment de formatges i embotits, salses i cremes, productes sense gluten, conserves, dolços, trufa, vins i licors… Els productes estrella són la pasta fresca i els formatges i embotits. 

Mercat de la Mercè

El Món del Peix (parades 147-148) és el resultat de la unió de dues parades prèvies (Rei del Peix i Peixos Natàlia), amb una nova ubicació, una imatge renovada i moderna i el producte de millor qualitat. 

Mercat de Felip II

A finals de 2024 es va inaugurar amb una nova ubicació la nova parada La Graneria (parades 9-10) al mercat de Felip II. Es tracta d’un establiment amb més de seixanta anys d’antiguitat, i al capdavant es troba la tercera generació, capinetanejada per l’Ona i el Ramon. Són experts en llegums i fruits secs (torrats, fregits, crus, barreges…). També podem trobar fruita, dàtils, espècies, bolets secs, plantes aromàtiques i altres especialitats.

Mercat de la Boqueria

Durant el 2024 la Boqueria va donar la benvinguda a Paella Factory, que ofereix opcions gastronòmiques irresistibles per als amants de l’arròs. L’establiment ofereix una forma ràpida i deliciosa de preparar una paella en quatre passos: triar el producte fresc (gambes, musclos…), triar el caldo (com el fumet), el sofregit i l’arròs. 

A més a més, nombroses parades del mercat van renovar la seva imatge, guanyant amplitud, il·luminació i comodidat: Ribas, Jaime i Montse, La Moianesa, Farré, Olis graus i Conde. 

Mercat de Provençals

El desembre del 24, Ous Kris es va unir a l’oferta gastronòmica del mercat de Provençals, especialitzada en ous frescos de qualitat i proximitat, procedents de granges locals on es prioritza el benestar animal i de pràctiques sostenibles. Per exemple, podem trobar ous ecològics rossos, blancs i de gallines araucanes; de pagès, grans i mitjans; extragrans XXL; ous de dos rovells; ous de guatlla, d’ànec, d’oca, d’estruç… La Kris rep els ous cada dos dies, fet pel qual es garanteix que els seus productes són veritablement frescos. 

Mercat de Sarrià

La Cansaladeria María José, ubicada al mercat de Sarrià, porta a la clientela productes carnis, de quilòmetre 0, embotitsamb D.O., formatges amb D.O. i artesanals, tot amb la millor qualitat i el millor preu.

Mercat del Ninot

El novembre del 24 va obrir les portes Carns Salvador (parada 45-79) al Ninot. Es tracta de la tercera generació de carnissers, una família que des del 1952 porten la millor qualitat a les taules de la seva clientela. Estan especialitats en vedella gallega i ternasc d’Aragó. 

Carnisseria, Xarcuteria i Aviram Morales (parades 28, 29 i 30) està especialitzat en carnisseria i productes ibèrics. Entre els seus productes destacats trobem hamburgueses, arrebossats, pollastre i conill desossats, pollastre gallec sense tractament antibiòtic, pollastre farcit de torró, guatlla farcida de poma i d’allò que el client desitgi, 15 tipus de croquetes (calamar, cua de bou, cabra de mar…), ‘chuletón Txogitxtu’ del País Basc, entrecot gallec i xai de llet d’Aranda del Duero. 

Mercat del Poblenou

La xarcuteria Delícia Pagesa és una nova parada del mercat de Poblenou a càrrec d’en Hammad, un jove emprenedor de vint-i-set anys. Amb Delícia Pagesa, arriba una parada plena de sabors autèntics amb embotits de muntanya, especialment de la Garrotxa; formatges de primera qualitat i productes del porc, tot artesanal.

Aviram Devesa ha ampliat la seva parada i s’ha convertit en una de les més grans del mercat. Es tracta d’un negoci familiar de venda d’alimentació basat en les aus, ous i caça, fundat en el barri del Poblenou de Barcelona l’any 1940. Són especialistes en animals de granja, sobretot pollastre, conill, gall d’indi, ànec, caragols, gallina (ous) i derivats. 

Mercat de Santa Caterina

A finals d’agost, van obrir portes la Fruiteria Vuitcamps (parades 55-57), especialitzats en fruites i verdures d’importació local; i la peixateria Fresquet, Peix Carlos i Merche (84-86), amb peix fresc, de proximitat i qualitat.

Vall d’Hebron

El mercat de la Vall d’Hebron ha donat la benvinguda a la peixateria La Samba, especialista en peix i marisc fresc. 

Barcelona està plena de vida gràcies als seus mercats, que continuen essent un punt de trobada i una font de productes d’excel·lència. Amb aquestes noves parades, els mercats de Barcelona continuen demostrant que són molt més que un lloc per comprar: són espais on la tradició es troba amb la modernitat, on cada visita és una experiència plena de sabors i històries.