Una delegació de Seül visita els mercats municipals de Barcelona

..
31/07/2024 - 14:07 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

Els dies 29 i 30 de juliol, una delegació de l’Ajuntament de Seül va visitar la ciutat de Barcelona amb l’objectiu de conèixer els mercats municipals, intercanviar experiències i recollir informació sobre la seva gestió.

La delegació estava formada per representants de l‘Ajuntament de Seül, amb el director general de l’Oficina de les Polítiques relacionades amb la Labor i l’Equitat, Ho-jae Song, i els representants de la Divisió del Desenvolupament dels Districtes Comercials, Sun-hee Min i Jae-yic Lee, juntament amb representants de la Fundació de Garantia de Crèdits de Seül (SCGF), amb el director del Centre d’Innovacions per als Petits Negocis, Young-soo An, el director del Centre de Suport per a l’Autoocupació, Ji-song Kim, i el cap adjunt del Departament de Planificació i Coordinació, Yong-hoon Cho.

Per part de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona es va comptar amb la participació d’Òscar Martín, del Departament de Projectes d’Anàlisi i Estratègia, Noemí Folch, del Departament d’Organització, Màrqueting i Sistemes, i d’Angie Romero, del Departament de Comunicació. A més, també hi va assistir la representant del Department of International Relations Barcelona City Council, Bettina Stollar.

Durant la primera visita, es van reunir amb tècnics de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona a la sala polivalent del mercat de Sant Antoni, on se’ls va explicar el model de gestió, el procés de remodelació i de renovació dels mercats municipals. A la reunió també se’ls van presentar les principals accions de comunicació, promoció i campanyes, així com els programes educatius de l’IMMB.

La delegació coreana va mostrar molt interès en la digitalització dels serveis, com la implantació de pantalles informatives i el desenvolupament del marketplace.

Posteriorment, la delegació coreana va visitar els mercats de la Boqueria i Santa Caterina. 

En aquesta darrera visita, van ser rebuts pel director del mercat de Santa Caterina, Juanjo Molina, i el gerent de l’associació de venedors, Xavi Claveguera. En la trobada es van tractar temes com l’adaptació a les necessitats de cada moment, els perfils de compradors, i la funció social del mercat amb l’entorn i la població, com per exemple, la gent gran com a perfil vulnerable.

La delegació va mostrar interès en els processos de reforma i de l’arquitectura del mercat, així com per la gestió del dia a dia. 

Seül, amb una població d’uns 10 milions d’habitants, té 389 mercats tradicionals, la majoria dels quals són de gestió privada o amb poca intervenció municipal, i molts d’aquests mercats són antics i necessiten ser renovats. L’Ajuntament de Seül té el propòsit de modernitzar-los i convertir-los en espais innovadors i atractius per al públic.