El programa ‘El teu mercat té una estrella’ consisteix en sessions de cuina obertes al públic de la mà de xefs de restaurants amb estrella Michelin de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona, en el marc de l’acord amb la Guia Michelin, que inclou un total de nou sessions.
Aquestes demostracions culinàries tenen l’objectiu de divulgar l’excel·lència gastronòmica de Barcelona de manera presencial a diferents punts descentralitzats de la ciutat. D’aquesta manera, es destaquen valors com l’experimentació, la innovació i el treball amb el producte de proximitat, mentre que la ciutat de Barcelona i, més concretament els mercats municipals, apropen al conjunt de la ciutadania la coneguda com a alta gastronomia.
La programació de showcookings es va encetar a la Fira Mercat de Mercats 2023, amb les sessions dels germans Sergio i Javier Torres, del restaurant Cocina Hermanos Torres; d’Oriol Castro, del Disfrutar; d’Alejandra Ormeño, de l’Ají; de Raül Balam, del Moments; de Francesc Beltri i Nicolás de la Vega, de l’Slow&Low, i de Rafa de Bedoya, de l’Aleia. El Mercat de la Guineueta i el de Sants també han estat escenaris d’aquests showcookings: Romain Fornell (Caelis) i Fran López (Xerta), respectivament.