Conèixer l’origen dels aliments, qui hi ha al darrere i al davant; adquirir productes de proximitat i bons hàbits en el menjar; dedicar més temps a la cuina i al que mengem; posar tots els sentits en l’activitat que més repercuteix en les nostres vides. Aquest és l’objectiu de la col·lecció "Temps de mercats. Guia receptari de productes de temporada.", una col·lecció que esperem esdevingui una saborosa eina de consulta.
Els tres volums que composen la col·lecció volen incidir en la pedagogia alimentària que duen a terme tots els agents vinculats als mercats municipals, un tresor que visibilitza, enforteix, regenera i celebra els lligams entre el camp i la ciutat, durant tot l’any i per temporades.
Ens les diverses edicions hem seleccionat tant productes que havien desaparegut dels cultius, dels mercats i de les taules, però que, afortunadament, i que gràcies al treball en equip, han tornat a les parades dels mercats i a les taules, de restaurants i de cases, com alguns productes que no falten mai al rebost.
Podreu trobar receptes amb productes que corresponen a les quatre temporades de l’any. Es tracta de receptes d’ahir, d’avui i de sempre, plats coneguts que formen part de la memòria de moltes cases.